|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:56 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 3 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
 TINA ми къса нервите ...
Никога не съм и бил фен но ми е под ръка, имам тексаските модели и реших да я изпозлвам .. е не знам колко часа загубих. Значи свалям пример на краварите, отварям го работи. Почвам нов проект, импортвам въпросният чарк в случая операционен, и нищо общо с действителността ... копи пейст на чарка от работеща симулация, тц ... едит на работещата до това което ми трябва и работи, изгубих ошще сигурно час дваслед това да се пробвам защо нова схема не работи, е до нийде. Симулацията върви, грешки няма но смята грешно, едно чарк който може да работи еднополярно работи все едно не може, но в половината от опитете дори не се и опитва, т.е. внякои случаи се получава кофти биас но от там насетне поведението е нормално, но в други случаи нищо общо с действителността. Най-тъпото, в тия същите схеми слагам идеален ОУ и пак лъже, чертая същата схема на нова директно с идеален и е ОК ... не знам, започвам да мисля, че нещо се чупи в момента в който импортна макроса. Допускам някои от случаите аз да не съм догледал нещо защото една и съща схема я чертах сигурно 15 пъти, съответно съм изнервен и може да не съм догледал нещо, ама 15 пъти .... за момента се отказвам, ще работя с преработена "мострена" така работи, но ми се ще да разбера защо не мога да направя нова.
|
| Сря Юли 13, 2022 4:32 am |
|
 |
|
al_at
Регистриран на: Пет Апр 13, 2018 4:00 pm Мнения: 1622 Местоположение: София
|
 Re: TINA ми къса нервите ...
Преди време го пробвах и ми се стори доста дървено. И аз имах някакви проблеми с импорт на външни модели, но съм забравил какво беше точно. Не знам защо, но Тексасци пуснаха и PSpice for TI: https://www.ti.com/tool/PSPICE-FOR-TIКаня се да го пробвам, но в момента имам толкова друга работа, че ми е само до него.
|
| Сря Юли 13, 2022 8:58 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
 Re: TINA ми къса нервите ...
Абе а май го бях теглил даже но не го видях инсталиран. Ами аз бързо установих че в техния файл работи а в нов май не ще, но тъпо и упорито се опитвах да го подкарам, но след като изгубих няколко часа да го мъча се отказах и преработих техният файл, че все пак трябва и да се яде, а клиентите не плащат да си играя и да боря вятърни мелници. А рядко я използвам тая Тина ама какво му щукна днес ...сигурно и в алтиума можеше да мине тая симулация, а като се замисля и в протеста, но там го няма точно тоя операционен но така или иначе не можах да направя нещо от сорта на Монте Карло, което всъщност беше основната задача, на ръка сменях параметри.
|
| Сря Юли 13, 2022 10:55 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 3 мнения ] |
|