|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:09 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|
Софтуер: аналогов сигнал -> масив от константи ?
| Автор |
Съобщение |
|
nickich
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 10:23 am Мнения: 704 Местоположение: Limerick, Ireland
|
 Софтуер: аналогов сигнал -> масив от константи ?
Има ли софтуер, който да преобразува аналогов сигнал в масив от константи, при зададена честота на дискретизация, като евентуално да може аналоговия сигнал да се симулира, като му се задават някакви описващи го уравнения или стойности.
Идеята ми е да си симулирам някакъв сигнал, да вкарам стойностите ж МЦУ-то и то да ми ги изкарва през порта.
_________________ "640 К са достатъчни на всеки за всичко." Бил Гейтс
|
| Чет Фев 09, 2006 3:12 pm |
|
 |
|
bkulev
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Яну 25, 2006 12:47 pm Мнения: 305 Местоположение: Varna
|
NI LabView. Стига да си го намериш. Правиш си VI (виртуален инструмент) генератор и си записваш данните в какъвто си искаш файл.
М/у другото, мисля че има готови VI - генератори в примерите на LabView-то
|
| Чет Фев 09, 2006 3:37 pm |
|
 |
|
joro
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Нед Авг 14, 2005 12:43 pm Мнения: 94 Местоположение: Пловдив
|
 Re: Софтуер: аналогов сигнал -> масив от константи ?
Matlab трябва да помогне , ама иска четене 
|
| Чет Фев 09, 2006 3:42 pm |
|
 |
|
evc
Ранг: Напреднал
|
 Re: Софтуер: аналогов сигнал -> масив от константи ?
Има!--> All Programs/Accessories/Entertainment/Sound Recorder
А сериозно: В Sound Forge можеш да задаваш форма на сигнала, продължителност, честота, честота на дискретизация, разрядност на данните. След това можеш да си го запишеш в wav-файл, който си е точно това - масив със стойности на звуковия сигнал снети през определено време. Само трябва да му махнеш хедъра.
_________________ Простотията е Божи дар, но човек не бива да парадира с подаръците си!
|
| Чет Фев 09, 2006 3:42 pm |
|
 |
|
nickich
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 10:23 am Мнения: 704 Местоположение: Limerick, Ireland
|
С Матлаб-а знам как става и съм го правил, но проблема е, че нямам място на това ПЦ да инсталирам. Май е същия проблем и с LAbView-то... пак ще погледна.
Няма ли някаква по-малка програмка? Има толкова character - генератори за графични ЛЦД-та, които ти генерират .h или .c фаил... принципа е подобен.. или поне това дето аз искам 
|
| Чет Фев 09, 2006 4:05 pm |
|
 |
|
evc
Ранг: Напреднал
|
Колко голямо ще е? Не можеш ли да си го направиш в ексел и да си го експортнеш в текстов файл?
_________________ Простотията е Божи дар, но човек не бива да парадира с подаръците си!
|
| Чет Фев 09, 2006 4:16 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Ми това са точно 3 реда на Ц.  Или нещо не разбирам?
|
| Чет Фев 09, 2006 5:00 pm |
|
 |
|
nickich
|
Е да де, ама ако има нещо готово направено... И с GUI... Може някой да се е сетил да го измисли по-добре, отколкото аз бих го направил. Често в нета изпадат програмки, които са няколко реда, но вършат прекрасна работа, та си мислех дали някой не е попадал на нещо такова. Иначе може и, както предлага evc, на ексел да се направи, но си го представях с GUI, па да си натискам бутончета за форма на сигнала, амплитуда, честота ... и т.н....
|
| Чет Фев 09, 2006 5:11 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|