|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:33 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 10 мнения ] |
|
Zuken-CR-8000–Design Gateway and CR-5000 – PCB Layout Editor
| Автор |
Съобщение |
|
HSB
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
 Zuken-CR-8000–Design Gateway and CR-5000 – PCB Layout Editor
Днеска имам някво време за убиване в работата и реших да пусна еднин обзор на КАД сиситемата на фирмата Zuken и по точно на това дето аз ( за нещастие ) се налага да ползвам – софта за Схеми CR-8000 – Design Gateway 2014 .020 и CR-5000 – PCB Layout Editor ver.16. Да уточня че все пак съм само на месец и половина с това нещо но то пък за да си формира човек някакво мнение не са нужни 10г. Схемата - що годе някакси се ползва – не е обачe нищо особено и аз бих я прочислил към дръвцата.Сравнено с ДХ дизинера или Дизаин кепчър на Ментор си е направо гола вода от страна на възможности.Ако не трябва да се бърза , от тук от там схемата се прави .Положително нещо е например че може да се kъстомизират горещите клавиши ,бутоните на мишката - аз успях да си ги сетан тъй както ми са удобни ма мене ,да го нарека същия сет дето ползвам в Ментора . Има разни улеснения като например –пускаш си един бъс от 8 и си ги рисува едновремно ,може да се сеифне схемата или част отонея като реюзъбъл блок и да си го викаш после и такива неща ама то това всичките по свесни КАД маи си го имат. Обаче след 1 ден търсене и ровене не можах да намеря как да ми показва номерата на пиновете на кондензатор или резистор .То инфото го има но е направено по много индиянски начин – в моя случаи исках да прерисувам по голяма част от схемата за да е по разбираема-например аз като правя схема е голямо изкючение да имам вертикален текст ,а и да може да се следи елемтарно кое за къде е, та като тръгнах да видя как да ми покаже инфо кои пин кои номер е- като ги прерисувам да не ги обръщам на платката –просто няма команда да ти ги светне наведнаж в целия дизаин. За да го видиш се клика – едно меню наречено Pin Brawser=>Serch/Repalce – намираш си реф деса с това => после Focus и то излизат 2 та пина на кондензатора и като кликнеш на 1 или 2 ти ги показва на схемата кои кои е ...... тва е голяма тъпотия , еле пък както трябваше да го правя за поне 200 компонента. Другото което ми липсва от Ментора е – там има селектиране на атрибутите на компонент и с един клик може да си наредиш до компонета да речем отляво.Сега си представете гърча за това на 200компонента по 2-3 атрибута -C100,0805,NPO и т.н да си ги подредиш ръчно та да ти харесва. Като обощение –абе ядва се –но за парите си 8600 УСД за 1 ПЦ е силно оверпраиснато. За схемата имах някъкъв он лаин треининг съответно за 500 долара – някаква кака дрънка и показва елемнтарни неща –бих казал доста малко полезно . Понеже стана бая писание – ще продължа по нататък и с ПЦБ то .....там е по голямата цигания и извратеност. 
|
| Чет Юни 09, 2016 11:10 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
 Re: Zuken-CR-8000–Design Gateway and CR-5000 – PCB Layout Ed
Абе като цяло на германците не бива да им се дава да правят софтуер с юзер интерфейс, не знам защо, но просто не им се отдава. Тоест става, ама няма никаква интуитивност. Дори и да имат някаква приятнополезна опция- тя е завряна през девет менюта в десето. Може и аз да съм предубеден... Малко в страни от темата: наскоро се замислих, че във Валкюра (опера на Вагнер с "любовна" тематика) през половината от действието се върти меч, а през другата половина- копие. Просто има нещо необичайно в този народ 
_________________ Хайде де!
|
| Нед Юни 12, 2016 12:43 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Нищо не разбираш ти от опери и интерфейси затова така  не само това, всичко май трябва да им се забрани вече, аз само грижи имам с немски продукти.
|
| Нед Юни 12, 2016 1:35 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Само Team viewer е изключение сигурно  Сори за спама
|
| Нед Юни 12, 2016 10:43 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
е той няма никакъв интерфейс  .. и моето е спам но в момента съм малко бесен на немците и италиянците 
|
| Нед Юни 12, 2016 1:27 pm |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
Аиде сега - немците - бе всеки си има тески за дялане ама тоя КАД не е немски . То и според мене и затова е толкова дървения - япоския инджинерин не се оплаква а копа..... В последното изречение казват че бил сред основните играчи - може ама не ми се вярва изобщо. точно ч цял ден - да речм 7 часа си загубих за да намеря нещо по нета дето да ми помага- някои форум ,блог ,мануал писан от някои студент в университет -е да да ...ама не... пълна пустош - поне на англиски ,немски и руски. може и да има нещона японски ама ми е все тая .... Инак тука учителя дето ни прави треининга каза че много народ ползвал тяхния софт за да правят кабели - cable harness - може ама тва въобще не ме интересува щото не съм в тоя бизнес. Zuken Inc. (株式会社図研 Kabushiki-gaisha Zuken?) is a Japanese multinational corporation, specializing in software and consulting services for end-to-end electrical and electronic engineering. Zuken came into existence as a pioneer in the development of CAD systems in Japan to contribute to electronics manufacturing. The literal translation of Zuken is "graphics laboratory." Established in 1976 in Yokohama, Japan, it is listed on the Tokyo Stock Exchange;[1] net sales amounted to USD216 million for the year 2011. Zuken's software is primarily used for designing printed circuit boards (PCBs), Multi-Chip Modules, and for the engineering of electrotechnical, wiring, wiring harness, pneumatics and hydraulics applications.[2] Furthermore, Zuken offers software for electrical and electronic engineering data management (e-PLM). The company's key markets are the electronics industry – which includes digital home electrical appliances; mobile communications devices; transportation equipment, such as automobiles, special vehicles and railroads; industrial equipment, such as medical equipment and devices; and construction machinery. Zuken also has a strong presence in the aviation and space industries. Zuken is one of three major EDA companies which specialize in PCB design software, the other two being Cadence Design Systems and Mentor Graphics.
|
| Пон Юни 13, 2016 6:44 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Zuken е нещо, дето не съм виждал. Originally developed by U.K. PCB vendor Racal-Redac, CADSTAR has been part of the Zuken product portfolio since its acquisition in 1994. Редък е нещото дето съм виждал , даже в МЕИ-то са ни го показвали. После под ДОС съм работил и на Кадстар. От темата тук разбирам,че японците са го взели, за да си решат някакви техни си проблеми. Как вие сте се нанизали на тоз самурайски меч? Сигурно имате японци в управлението....Едно време много се говореше за фъзи-логика, ама отдавна не съм я чувал. Сигурно културната бариера/менталитет са непреодолими....
|
| Пон Юни 13, 2016 9:49 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Кадстара, ставаше... по прична, че друго нямаше. После като излезна Оркад все едно да минеш от PE2 на Word. A protel-a изби рибата в масовия сегмент тотално.
Тия явно са взели Кадстара и го подържат за някакви затворени корпоративни клиенти. Като гледам не е и еволюирал сериозно, ама то нормално, ако продават по 5 лиценза годишно и то основно в Япония, които в това отношение са коне с капаци.
Яко мазохистично от наша гледна точка е да извръсиш пари за това, при положение, че на същите пари ти влиза и Алтиума. Който при всичките си кусури е сравнително удобен за работа.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Юни 14, 2016 9:32 am |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Да, объркал съм се за националността. Едни германци го ползваха и аз оттам реших, че е тяхно производство.
_________________ Хайде де!
|
| Вто Юни 14, 2016 4:38 pm |
|
 |
|
HSB
|
Само да уточня че въобще не става дума за CADSTAR Става дума за друг софт с име CR-8000 http://www.zuken.com/en/products/pcb-design/cr-8000 с това правя схемата и то струва 8к .... 8000 си има ПЦБ дизаинер обаче понякаква причина във фирмата са решили да ползват CR-5000 http://www.zuken.com/en/products/pcb-design/cr-5000 за ПЦБ . Тъпотия голяма само от тая гледна точка ... П.С – ако някои му трябва – в смисъл иска да се запознае, учи и т.н причини негови си – мога да кача някъде тоя софт. 2 отделни зип фаила а - единия инсталира схемата , другия пцб. Лицензирането е като на Ментора ,ползва се Флекс ЛМ ама дали има КГ или нещо от сорта –не знам- поне аз не съм намерил –ако някои намери –да се обажда-искам да видя какво може това изчадие ,щото сега една камара иконки са сиви .
|
| Сря Юни 15, 2016 6:29 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 10 мнения ] |
|