|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 5:43 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 12 мнения ] |
|
Ако някой се е опитвал да качва oracle Java на Убунту 12....
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Ако някой се е опитвал да качва oracle Java на Убунту 12....
Ако някой се е опитвал да качва оракалска жаба 7-ца на последното Убунту, да не пробва през пакетната система! Нещо чек сумите са оплетени и инсталацията умира в нищото. В смисъл, че нямате жаба, но и освен това пакетната система на Убунтуто увисва в някакво заварено положение и всеки път като я пуснете (даже и за друг пакет) се опитва да си довърши инсталацията на въпросната жаба и всеки път умира. Стандартните инструменти не помагат, synaptic-а също умира при опит да изчисти полвинчатата инсталация. Решението за ликвидирането и е тук: http://admin.hashcode.ru/questions/3298 ... untu-12-04Егати юзер френдли системата е това Убунту, 4 часа  да инсталира човек една жаба...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Ное 13, 2012 6:40 pm |
|
 |
|
valioman
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Съб Сеп 17, 2005 5:07 pm Мнения: 813 Местоположение: Сливен
|
 Re: Ако някой се е опитвал да качва oracle Java на Убунту 12
Е при мен няма този проблем ... поне с ъпдейтите де защото от 11.04 качих на 12.04 и до сега жабата си се обновява като пич ... може би х64 пакетите са по читави 
|
| Сря Ное 14, 2012 10:37 am |
|
 |
|
Цецо
|
Възможно е. То си дава директно грешна сума, явно самия пакет е гърбав. И по форумите бая народ е оревал. То всъщност майната му на пакета, въпроса е, че зацикля цялата пакетна система и повече нищо не може да се инсталира като хората. И ни напред, ни назад. Трябваше някое гуру да разгледа скриптовете и да види кое да почисти ръчно, та да отпуши канала...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Ное 14, 2012 11:49 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Линуксите не бяха ли по-по-най бе? Как така ще хваща къра от кофти инсталационен пакет  ?
|
| Сря Ное 14, 2012 2:45 pm |
|
 |
|
Цецо
|
ми незнам братче, аз колкото пъти барна линукс, толкова пъти изкача нещо такова. Явно съм някакъв рядък карък или подривен агент на микрософт.
Ей са опитвам се да подкарам Jlink под лайнукс. Е какви ли не проблеми изкочиха. А иначе всички пишат - тръгва бе, работи без ядове.
А при мен първо libusb версиите нещо се помешаха. После се оказа, че то искало libread 5, а аз имам 6-та... И всичко това го гадая мамка, му, нема кой да ти каже....Абе юзер френдли, бах мама му.
|
| Сря Ное 14, 2012 3:34 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Няма да се косиш, повредата не е в твоя телевизор или поне не само в твоя ами и в моя, защото и аз колкото пъти се захвана с него все с добри намерения и все точно по няколко дена издържам да се занимавам с глупости, вместо да си свърша работата като хората, демек като под уиндоус  .
|
| Сря Ное 14, 2012 3:44 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
При нас jlink го пускаме с едно скриптче да му нагласи разни пътища къде да си търси библиотеките - иначе гърми ... май .. #!/bin/sh # Blue box #LD_PRELOAD=~/jlink/libjlinkarm.so.4 ~/jlink/JLinkGDBServer -endian little #Yellow or black box LD_PRELOAD=`dirname $0`/libjlinkarm.so.4 `dirname $0`/JLinkGDBServer Дано ти свърши работа.
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Сря Ное 14, 2012 6:53 pm |
|
 |
|
Цецо
|
А то тръгна накрая.... май....
|
| Сря Ное 14, 2012 7:17 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
На криви ракети все космоса им е виновен 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пон Дек 03, 2012 3:11 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
има някои пакети, които поради копирайти са гърбави за инсталация. това е така, защото съответния производител иска да прочетеш екрана и да цъкнеш 'agree'. говоря за безплатни неща - жаба, акробат, флеш и т.н., които обаче са с по един метър копирайт. съответно не минава лесно през автоматичната система с пакетите. и ако се опиташ да заобиколиш цъкането с автоматизация, веднага получаваш писмо от юридическия отдел на съответната фирма. чел съм такива писма. даже все още има проблем с флаша под *BSD. в копирайта пише, че може да се ползва в linux, но не са изредени *BSD (нищо че върви в линукс емулация на кернелско ниво) и следователно е незаконно.
освен всичко друго има седмици, в които явно нартитват служителите в съответните фирми и почват да бълват апдейти по един на час, та настава още по-голям хаос.
|
| Пон Дек 03, 2012 10:13 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Преди месец за около ден и половина спря корпоративната поща поради калпав ъпдейт на Microsoft Outlook. Втора година не ми се е случвало нещо да запецне в Ubuntu, така че аз съм си хепи с Linux-а Eдно сравнение да направя: Microchip C30 проект, MPLAB X 1.51, Ubuntu 10.04 LTS, 19 сорс файла, в къщи на двуядрен лаптоп от 2008г. компилира и свързва проекта за 4 секунди, във фирмата на 4 ядрен персонален сървър, Win XP, същата операция я прави за 29 секунди, а ако спра антивирусната програма за 7 секунди. Как да тръгна да хваля Виндоуса ??
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пон Дек 03, 2012 6:00 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Че кой те кара да хвалиш Уиндоуса? Темата е за проблем с Линукса, хвали него.
|
| Пон Дек 03, 2012 6:32 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 12 мнения ] |
|