|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Авг 22, 2026 5:33 am
| Автор |
Съобщение |
|
PhilipZ
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Нед Мар 31, 2013 12:17 am Мнения: 280 Местоположение: София
|
 Re: Altium Designer...
@bongo_x2 Тя така сметката изглежда проста, ама това е 1 лв на час, пък на месец е 30х24=720 лв. И по скоро няма значение дали правиш нещо или само си врътка перките (макар и с понижени обороти)
|
| Сря Фев 14, 2018 4:08 pm |
|
 |
|
gicho
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Къде тоя компютър дето може да изгори 1лв на час? Това ще да са 5КW мощност, епа такова животно нЕма как да влезе у тях. Дедо говори за 4-5Квт.ч на денонощие, така че е лев на ден, т.е. 30-40лв на месец. Ако е служебен значи 22 дена.
|
| Сря Фев 14, 2018 4:25 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
по време на работа е около 350W, като заспи - 35W.явно голямото количество памет иска жертви, дори и през нощта... не съм го поглеждал, като го понатоваря, но показанието скача с поне 50W нагоре-надолу. мога да дръпна данните в табличка и да им пусна някаква математика, ама не ми се играе. но иначе сметката е вярна - някъде с 35-40лв се качи сметката за ток
|
| Сря Фев 14, 2018 4:43 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12119 Местоположение: Гьотеборг
|
Дедо, не разводнявай Алтиума  с реклама на тъмната страна Мотика във версия 16.0.8 (съсвсем законен лиценз), схематик Tools - Schematic preferences - Schematic - General Ако ви е чекнато "Render text with GDI+", това печата десните колoнки с имена/етикети (например в конектор или чип), преместени наляво и се получава неприятно сливане, което води до неприятни пожелания към хората свързани с Алтиум Иначе проблеми няма. Хубав ден!
|
| Пет Фев 16, 2018 11:10 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
 |  |  |  | Grubi написа: Дедо, не разводнявай Алтиума  с реклама на тъмната страна Мотика във версия 16.0.8 (съсвсем законен лиценз), схематик Tools - Schematic preferences - Schematic - General Ако ви е чекнато "Render text with GDI+", това печата десните колoнки с имена/етикети (например в конектор или чип), преместени наляво и се получава неприятно сливане, което води до неприятни пожелания към хората свързани с Алтиум Иначе проблеми няма. Хубав ден! |  |  |  |  |
Ей човек, жив да си! Тая мотика е *единствената* причина в момента да ползвам 17-ка а след безброй търсения (всичките които водят до напълно безполезния хелп на алтиума) направо се бях отказал...
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пет Фев 16, 2018 4:54 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12119 Местоположение: Гьотеборг
|
да доста крива история, но успях да намеря бързо настройката. важното е да пишем както настъпваме такива
|
| Пет Фев 16, 2018 7:59 pm |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
Споко. Май навсякъде е так докато пооправят пожечето бъгни...подобни писания можеха да се видят насякъде по форумите на Менторджиите преди около 10години.
Инак тука около мене вече от няколко места чувам че няколко фирми ще мигрират към Алтиума за по ниски кинти. Явно продавачите им са се разтърчали ....знам ли
|
| Пет Фев 16, 2018 9:41 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4916 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Е при нас ментора е на доизживяване, като цяло сме на alegro/cadence.
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пет Фев 16, 2018 11:09 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Ей, от това ми се е налагало да ползвам само Allegro Viewer (PCB). Дано не е показателен за останалата част. 
|
| Пет Фев 16, 2018 11:27 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30756 Местоположение: София
|
Alegro не съм виждал, за алтиум според мен е мазохизъм, без да съм ползвтел на ментор, само като слушам дедо какви благини имаш, да правиш нещо сериозно с алтиум ми звуши доста премитивно, със всичко може, и на милеметрова хартия, но екстрите за които Дедо говори ... а върви ти реди равнимерно вии по плейн .... и учи трикове с копи пейст, разстера на преместване и плейсване и какво ли още не ....
|
| Пет Фев 16, 2018 11:28 pm |
|
 |
|
Grubi
|
може ли да спрем с безмислените спорове, коментари и т.н. Пишете нещо конкретно и му сложете тема.
Ментор, Кейдънс, Кадстар, Алтиум, Игъл, Пулсоникс, Кикад - каквото и да е, но нека си говорим и пишем конкретно, а не някакви общи оплаквания
Нямам нищо против който и да е продукт, работи се на това за което има лиценз.
Дай Боже всекиму да стигне до лимита на съоветния инструмент и да почне с нещо друго.
|
| Съб Фев 17, 2018 12:03 am |
|
 |
|
ToHu
|
Груби, нищо лично към опредделените софтуери, по скоро изразявам учудване. Изпозлвам протел целия си живот, алтиум не ме е спечелил с нищо, въпреки да има купища екстри и улеснения сравнени с протела, но фактите са факти, и ми е интересно решение сериозна фирма да мине от ментор на алтиум само заради цената, това е като да си инвестирал в специалист база данни, и в един момент д кажеш абе дай да зарежем тоя аракъл много скъп, ще действаме с ексел и аксес. Много ми е чудно, нищо друго.
|
| Съб Фев 17, 2018 12:06 am |
|
 |
|
Grubi
|
ами писал съм по-назад защо минахме в института от Ментор на Алтиум - имахме прост проблем с едни плейнове, но беше важно. Плащахме по едни 2000Е и повече на година (в продължение на 10 години) - да можеш да им гледаш форума, за ъпдейти и подръжка - и не ни помогнаха, когато ни потрябва. И шефа на групата, реши по най-елементарния начин да ги "накаже" и минахме на Алтиум. Парите също са от значение, локалния съпорт също. Подръжката на локален мрежов лиценз и хардуерни тапи, също.
Не всеки има търпението и настойчивостта да се пребори с първоначалното стъписване (говоря от личен опит) с Ментор и Кейдънс. А за сложност и екстри - ами не всички имат нужда от повече от 4-6 слоя, диференциално двойки, бондиране, ауторутер и т.н. Не всеки има времето и "багажът" да се оправя с всички различни тулове, формати, шорткътове и скриптове.
Това е тема за Алтиум, нека пишем за Алтиум. Аз също харесвам Протел, но това е положението. За другите продукти, нека да отворим други теми...иначе пак и отново станаха краставици и домати и лаптопско проблемно видео.
И аз пиша глупости често, спирайте ме овреме. Лека!
|
| Съб Фев 17, 2018 12:31 am |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Ти наистина не си пипал нещо по съвременно от протел 99... Който наистина си беше ужасяващ от където и да го погледнеш. Въпросния via stitching се прави с не повече от няколко клик-а с мишката....
|
| Чет Фев 22, 2018 10:18 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Пипах на няколко пъти, все нови, и все голямо дърво, не изтрайваха дълго. Не знам дали става точно с няколко кликак и то както трябва, някъде назад май пак в тая тема някой питаше точно за такъв проблем и се оказа че няма читаво решение, т.е. това кеото аз правя е почти същото което се прави и в новите алтиуми, ама може аз нещо да не съм дочел като свят.
|
| Пет Фев 23, 2018 4:14 am |
|
|