Отговори на тема  [ 3070 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 205  Следваща
Altium Designer... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Altium Designer...
Ааа, меринджея/басейна с правилата (общия, не специфичен за рутването, ако изобщо има такъв)
И там е много симпатично, имат си приоритети, синтаксис и т.н. / за Алтиума
PADSa с правилата някак си ми беше много по-интиитивен, незнам как е сега
Кейдънса правеше това което му кажеш.

Пон Яну 08, 2018 7:33 pm
Профил
Аватар

Ауто рутер има голям смисъл при цифрови сигнали, бъсове и т.н. Аз за щастие с такива неща много рядко се занимавам, да не казвам, че ми е и противно като цяло.

За другото - ауторутера, няма как да помогне, може само да пречи. То компоненти се разместват до последно, цели слоеве се пренареждат, какви ауторутери, какви пет лева.

Мен проблема ми с Аутиума е основно, че е много бавен. А това при днешните машини си е направо срамно.

Вто Яну 09, 2018 10:49 am
Профил ICQ
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

Именно.
Процесът на рутване е итерационен, следва пренареждане на компоненти, обмисляне на нова стратегия, нов опит за рутване. Свързан е с огромни ограничения: липса на безброй слоеве, липса на възможност за произволно разположение на компоненти и слотове, не е като на клипчетата за реклама на ауторутъри :D . Там място - бол, хоро можеш да играеш. То ако имаше винаги толкова място, хич даже не ми трябва ауторутър. Но когато може, и ако може, защо да не се използва, нека!

Вто Яну 09, 2018 11:32 am
Профил
Аватар

Снощи видях PCB by Altium за Solid Works.
Някой е решил да следва твърдо менютата в новия MS Office. Боза, откровенна с изкуствен подсладител :axe:

Ако и 18ката е такава, не искам да я виждам.

Вто Яну 09, 2018 11:41 am
Профил
Аватар

Имам молба някой ако може да пусне линк към последната версия на 16-ката?
Това 18 го пробвах интензивно около две седмици и го разкарвам окончателно и завинаги преди очите ми да са сдали багажа от кьоравене в безумния му интерфейс.
17-ката няма експорт към СМ, така че 16 си ми остава най-добрия избор.

Съб Яну 13, 2018 1:31 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Н'бабане Гт'муан'га написа:
Имам молба някой ако може да пусне линк към последната версия на 16-ката?
Това 18 го пробвах интензивно около две седмици и го разкарвам окончателно и завинаги преди очите ми да са сдали багажа от кьоравене в безумния му интерфейс.
17-ката няма експорт към СМ, така че 16 си ми остава най-добрия избор.

Заповядай:

Rutracker:
https://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=5349785
https://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=5283781
https://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=4762683

p30download.com
http://p30download.com/fa/entry/61533/

Съб Яну 13, 2018 3:12 pm
Профил
Аватар

Мерси! Не знам дали само на мен ми се струва че "новия интерфейс" нещо никак не жали очите на човек... :-k
Току що си инсталирах обратно 16-ката и... наслада 8)

Съб Яну 13, 2018 4:05 pm
Профил
Аватар

добре, явно вече си минал наобратно, но не можеш ли да си пипнеш сетингите, както ти искаш ?

Съб Яну 13, 2018 5:39 pm
Профил
Аватар

Grubi написа:
добре, явно вече си минал наобратно, но не можеш ли да си пипнеш сетингите, както ти искаш ?

Не

Съб Яну 13, 2018 6:40 pm
Профил
Аватар

Бабане хич не си прав за сетингите, в C:\Program Files\Altium\AD18\System\Themes има едни xml фаилове и в един от тях "Colors-AltiumDarkGray.xml" са описани всички цветове на интерфейса. Ако ти се играе можеш да си го направиш какъвто си искаш. Аз пробвах няколко неща като например бакграунда и успях да го докарам като на предните версии, ама на мен си ми харесва новия тъмен интерфейс та не ми се занимаваше повече. Още от преди да излезне 18-ката като си пиша мой си софтуер за компа ползвах точно същата тъмна тема та сега това ми дойде дюшеш :D . Даже можеш да си направиш твои си къстъм комплект файлове и после в "EDP Themes.xml" да го коригираш на:

Цитат:
<themes format="1.0">
<theme name="Altium Dark Gray" layout="Dark" default="false">
<colors file="Colors-AltiumDarkGray.xml" />
<elements file="Elements-AltiumDark.xml" />
</theme>
<theme name="Babane's theme" layout="Babane" default="true">
<colors file="Colors-Babane.xml" />
<elements file="Elements-Babane.xml" />
</theme>
</themes>

И да си ги сменяш както си искаш от Tools->Preferences->System->View->UI Theme->Current.
Предполагам по някое време от Алтиум ще добавят нови теми, ама сега едва ли това им е приоритета. Ако ти дойде на акъла да се опитваш да намериш подобен файл в старите версии и просто да изкопираш темата - не се мъчи, няма такива файлове в старите версии :D . Просто трябва да им дадем малко повече шанс да напреднат с новия софтуер - все пак пренаписаха всичко от нула и едва ли си очаквал да оправят всичко още в първия релийз. На мен за сега ми харесва на къде са тръгнали и да се надяваме, че няма да им отнеме много време да свършат повечето неща.
Аз тествам новата версия от около месец и повечето неща ми харесват, а каквото не ми харесва за повечето неща съм намерил начин да го изключа или променя. Това, което забелязвам от скоростта на работа е, че колкото по-бърз ти е компа, толкова по-голяма е разликата в бързодействието между 17-та и 18-та версия. Например на работата съм с някакъв слаб проц i5 с вградена видео карта и обикновен диск и няма кой знае каква разлика между двата, но в къщи съм с як i7 с отделна видео карта и бързи SSD дискове и разликата в бързодействието между двете версии е доста голяма. Та засега все още ползвам и двете версии според зависи, но лека полека минавам само на новата версия.

Съб Яну 13, 2018 7:29 pm
Профил
Аватар

Може и така да е, обаче аз не обичам да си губя времето и да бърничкам по теми и т.н. Всъщност като се замисля това не ми беше най-големия проблем с новия интерфейс, а начина по който са забили конфигурациите отстрани. Половината от шорткътите не работят (а аз ги ползвам много), и изобщо - на мен не ми пасна новия им интерфейс ама то това си е индивидуално. Сигурен съм че има хора дето скачат от радост че е така сега :)
А и някак си всичко изглежда по-дребно на новия. Говоря за сравнение на един и същи екран - 18-ката има по-малко полезно екранно пространство и по-трудно четима схема и платка

Съб Яну 13, 2018 9:54 pm
Профил
Аватар

Шорткътите не работят и някои от иконите и менютата ги няма, но просто щото не са ги добавили още, но пък още от времето на Протел менютата, иконите и шортъкътите са напълно конфигоруеми та и с това не би трябвало да имаш проблем стига да знаеш как се прави и да не те мързи естествено :D .

Съб Яну 13, 2018 10:36 pm
Профил

Като чета и тъмната страна започва да изглежда още по-примамлива... Модата голяма работа, аутодеск и солид и те са здраво в джаза все по-модерни и безумни интерфейси..

Нед Яну 14, 2018 5:42 am
Профил
Аватар

Оказа се, че абонамента който плащаме е достатъчен за ъпдейт към 18-та версия, та вече втори ден се кефя на 18-ката. Определено по ми харесва от предишните. Тъмния интерфейс много по малко тормози очите.

В началото е малко объркващо докато свикна с новия интерфейс. И... Защо са махнали от менюто на десния бутон на мишката интерактивния рутинг...

Чет Яну 18, 2018 9:02 pm
Профил ICQ

Някой ползвал ли ги е тези:
https://www.bqr.com/fixtress/

Вто Яну 23, 2018 10:39 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 3070 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 205  Следваща