|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Авг 22, 2026 3:50 am
| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: Altium Designer...
Груби, поне изчети темата бе човек - 18-та е доста по-добра и по-бърза от 17-та, така че няма какво да се изтисква. Отделно от страни е супер тъпо да се наблюдава как някой се чуди на другите що ползвали нови компове и нови софтуери. Що не? Вие като искате стойте на правец 82  .
|
| Чет Яну 04, 2018 3:14 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Бонго, vault-а е дейтабеис сървър за алтиум за споделени библиотеки и проекти, демек за работа в екип.
|
| Чет Яну 04, 2018 3:17 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12826 Местоположение: София
|
По-скоро са интересни напъните за непрекъснати ъпдейти, пачвания, фиксвания, хаквания, и всякакви подобни странни дейности. Винаги съм мислел че компютрите са за ползване, но може и да греша. Има вероятност да са създадени за да има какво да се ъпдейтва. 
|
| Чет Яну 04, 2018 1:20 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Това от рекламките или тестовете наистина го доказват? Щото да изкихам 5к евра и после да се окаже, че имам Алтиум 15 с разбъркани менюта, не мъ кефи особенно. Аз лично от 15 не съм мръднал, щото до 17 разлика никаква, баси, аз парите да не ги копая... А тоя Ваулт... да си наврат облаците там дето слънце не огрява. Въпроса на Груби е съвсем резонен, особенно ако човек си плаща.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Яну 04, 2018 4:54 pm |
|
 |
|
t_i_t_o
Ранг: Почетен член
|
Е да ама тук малко си плащат, та да ползваш най-новото е въпрос на 10 мин теглене и инсталация...
|
| Чет Яну 04, 2018 5:12 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Е да ама Митко е в Америка, там тия неща се плащат. Поне като си вадиш хляба с тях. Затова го питам - ако пък е толкова убава тая 18ка, че да си заслужава толкова пари да каже.
За мен Алтиум от поне 5 години не са мръднали в посока нагоре.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Яну 04, 2018 5:21 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Значи и аз да споделя впечатления. Заредих най-сложната платка която имам (12 слоя, около 1400 части), и не видях съществена разлика спрямо 17-ката. Гръмна ми на няколко пъти, особено в редактора на компоненти. Честно казано съм невпечатлен. А относно интерфейса - направо не го харесвам. Сигурно съм твърде свикнал със стария, знам ли. Ще го потъркалям още и ще разбера...
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Чет Яну 04, 2018 5:32 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
хардуера едно време се ъпдейтваше. в днешно време вземаш поредния кашон, стария в кофата и 2 дена си прекарваш в цъкане на 'NEXT" виж, софуеЪра... скоро ми звъняха от М$ да ми пробутват новия офис. викам им: че какво му е на 2007? ами много е стар. а новия е млад, тъй ли? ами интрефейса е обновен, ала-бала... аз на стария едвам свикнах, ама като го купувах нямахте вече офис-ХР, та се наложи да вземам 2007 и работите ли с него? ъфкорц. вие не виждате ли? ма той е толкова древен! за тези продукти нямаме мониторинг. ааа, хубаво. на мен точно това ми върши чудесна работа. имаме изключителна оферта - 1лв на ден за офис 365 ъъъ... да сметна... даааа... бих могъл да си помисля на оферта 20 стинки на ден, но само когато го ползвам. и файловете да са при мен. ама надали ще се навия. е, няма как да стане! 2007 като го купих беше тям някъде - 360лв. ползвам го 10 години - 3650 дена, или 10 стинки на ден. нали мога да си го ползвам още 10 години? ма той няма поддръжка! и за к'ъф ми е поддръжката? ма с новия върви и безплатен облак аз облаците си ги плащам. особено по морето - мента, мастика, лед неее, облаците са за данни 1 лв на ден не е съвсем безплатно. да попитам така: колко давате, да ви ползвам облака? 1 гигабайт не, колко пари ще ми дадете да си държа моите данни при вас? ъ?! аре със здраве!
|
| Чет Яну 04, 2018 6:03 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3715 Местоположение: Високо в планината
|
Каква може да е причината в drc да ми излиза unrouted net constraint при условие, че всичко е направено както трябва- снапнато в центрите и т.н.
_________________ Хайде де!
|
| Чет Яну 04, 2018 6:37 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Хм, е може ли подобно отношение към модерностите? 
|
| Чет Яну 04, 2018 6:43 pm |
|
 |
|
milmar
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Вто Окт 05, 2010 11:51 am Мнения: 281 Местоположение: Русе
|
Малко пресилено, но близо до истината. Хайде от 15-ката насам, няма съществена промяна, освен в high speed pcb design-a, има нови неща и доста бъгове са оправени.
|
| Чет Яну 04, 2018 7:24 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
единственото което мога да кажа като голям плюс е че в 18-ката са разкарали ония тъпотии за фпга дето така или иначе никой не ползваше. Хората дето дялкат фпга обикновено си ползват иде-тата на производителите.
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Чет Яну 04, 2018 7:33 pm |
|
 |
|
Цецо
|
И какво, засега май 18 ката ще се окаже поредната порция пудра?
Толкова ли не могат да му пренапишат енджина тия, та да почне да ползва пц-то смислено?
Баси държат сигурно над 50% от пазара и нямат един системен програмист?
Според мен и там главния гуру-писач е пенсиониран/изгонен/умрял преди 10 години и от тогава само парфюм и фон дьо тен.
|
| Нед Яну 07, 2018 3:53 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5678 Местоположение: София
|
Аз съм се закотвил на 13 и без наистина достатъчно основания не мърдам напред... 
|
| Нед Яну 07, 2018 4:07 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Е, в някоя от по-новите версии бяха пооправили заоблянето на писти и други подобни козметики.
|
| Нед Яну 07, 2018 4:45 pm |
|
|