| Автор |
Съобщение |
|
miro_atc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
 Re: Изкуственият интелект
Може, що да не може? Само дето в обяснението според едната теорема ще има противоречия (или няма да е пълно), а в тоя случай втората е леко неприложима 
|
| Пон Фев 11, 2019 6:59 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Е какво толкова сложно има в интелекта  - нали са неврони, те са химия и физика, тя се описва с математика. Математиката може да се обърне на софтуер. Разбира се някой трябва да изведе формулите, ама нали затова хрантутим разни академични персони. Ако процедурното програмиране е далеч от математика, то има други парадигми, които са си 1:1 с нея. Паметта може да се разглежда и изполва по различни начини - различно ниво на абстракция. Един от подходите е паметта (данните) да са "клетки" извън алгоритмите, а алгоритмите да са "поведения" между клетките с данните. Най-директното обяснение е ексел с клетки данни и формули между тях, или FRP програмиране. Или аналогова схемотехника с кондезатори, интегратори и т.н. вътре, и блокчета между разните входове, вътрешни стойности и изходи.
|
| Пон Фев 11, 2019 9:36 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
към горния линк Huawei приключи „Недовършената симфония“ на Шуберт с помощта на ИИ (с човешка намеса) https://www.kaldata.com/%D1%82%D0%B5%D0 ... 03543.htmlи самата симфония https://www.youtube.com/watch?v=9FV75jD ... JKenworthy
_________________ main[-1u]={1};
|
| Пон Фев 11, 2019 9:37 pm |
|
 |
|
fred
|
Внушително. Досегашните опити които съм виждал бяха изпълнения на синтезатор. Много приятни мелодии но все пак изразните средства са ограничени. Тук вече са партитури за оркестър и се получава много добро. Сигурен съм, че ако се понапънат и оркестъра могат да го заменят със синтезирани инструменти. Но това в бъдещето, още сме съвсем съвсем в началото.
А чипа Kirin 980 който е в смартфона с ИИ възможности го следя още с появяването му. Чакам да пуснат някаква платка с него за експерименти за да пусна постинг за възможностите му.
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Пон Фев 11, 2019 10:29 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30685 Местоположение: София
|
Онзи ден ми предлагаха платле за вграждане с AI, чип на Интел беше ако се не лъжа, не ме заинтересува и не разпитвах, но като го знам търговеца сигурно ще ми прати инфо, ако те интересува мога да шерна.
|
| Пон Фев 11, 2019 10:36 pm |
|
 |
|
fred
|
Слагай, това тепърва ще навлиза, трябва да го следим.
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Вто Фев 12, 2019 12:09 am |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Е, то HCL вече даде достатъчно инфо за тези продукти от Интел - съмнявам се да е нещо друго.
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Вто Фев 12, 2019 12:13 am |
|
 |
|
fred
|
Може пък да не е Интел. Или да е с чипа Myriad на Интел но вграден в друга платка с друга периферия... и друга цена 
|
| Вто Фев 12, 2019 12:15 am |
|
 |
|
fred
|
|
| Вто Фев 12, 2019 12:22 am |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Противоречия има. Не знам за ИИ, но в момента по-големите проблеми са в нас хората. Съмненията ми са по-скоро дали това знание ще бъде широкодостъпно както по времето когато сме си взимали дипломите. Или ще бъде за отбран кръг хора или просто в този кръг ще влязат по естествен път само тези на които им стига вътъка да проумеят и схванат идеите. А за пълнотата и точността мога да дам примери от ежедневието. Примерно вдигаш абстракцията и обхващаш по-голям периметър, но губиш детайлите и прецизността, които би имал ако слезеш на ниското ниво. Или друг пример... обяснявам нещо на някой млад колега, но с уговорката че това е валидно само в този контекст и утре дори в този контекст то може да е на 180 градуса. Иди после че ми вярвай 
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Вто Фев 12, 2019 12:57 am |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Ами именно. Теориите около големия взрив (опит да обясниш системата сама за себе си) ще са неизбежно свързани с противоречия. Колкото и ще детайли да се опитват да вкарат в идеите си, те са обречени на противоречие. Изолираш системата и ПРИЕМАШ външното въздействие (например сътворение на света) и противоречията изчезват, въпреки детайлността. Не искам да започвам дебат на религиозна тема, само правя една отбелязка за непълнотата.
_________________ Хайде де!
|
| Вто Фев 12, 2019 8:44 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
dan, караш ме да мисля, а най-мразим да мислим  Това с изолирането не мога да го схвана... Не виждам връзката с Гьодел. Поне аз както го разбирам от значение е начина на дефиниране на една теория. Ако теорията използва да речем само комбинаторна логика, то всичко в рамките на тая теория ще бъде непротиворечиво, т.е. няма как да достигнеш до извода че Х и !Х са едновременно true. И теорията също така може да е пълна, проблем няма. Но в теоремите се казва, че теорията трябва да е достатъчно сложна, така че да има възможност и за изчислимост и за алгоритми. На практика противоречията възникват от инструментариума с който развиваш теорията. Гьодел е визирал аритметиката, но то важи и за логики след първи ред. Демек ако използваш аритметика рано или късно ще се сблъскаш с парадокси, или непълноти т.е. неща, които са аритметически верни, но недоказани със средствата на аритметиката. В тоя смисъл теологията няма гьоделовия проблем, не използва нито аритметики, нито логики от висок ред, няма за цел да изчислява каквото и да е Научните теории имат проблем, щото за нобелови награди се искат доказателства, да има някакви изчисления, нещо което теорията да обяснява логически и по възможност без противоречия 
|
| Вто Фев 12, 2019 11:10 am |
|
 |
|
tutiv
Ранг: Почетен член
|
Като гледам горните две диаграми, се чудя авторът ли, редакторът или секретарката са допуснали елементарна грешка - ненужно повторение, което се повтаря все така бъгаво и в едната и в другата диаграма, които всъщност са си просто две репрезентации на едно и също нещо. Тук Фред може да го питаме защо ни пуска две картинки, вместо една. Май никой не ги чете тия неща освен авторът им докато ги напише.  После и той забравя какви неща пише, щото така или иначе за нищо не стават  .
|
| Вто Фев 12, 2019 1:24 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
В Spectrum от този месец (фев. 2019) описват едно приложение -стетоскоп с АИ за диагностициране на пнеумония.
_________________ Хайде де!
|
| Сря Фев 20, 2019 11:34 am |
|
 |
|
HCL
|
|
| Чет Фев 21, 2019 10:14 pm |