Отговори на тема  [ 3070 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105 ... 205  Следваща
Altium Designer... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Altium Designer...
Cekins написа:
А да видиш как геймърски драйвер разпознава алтиум като една не много популярна игричка :) Също е с x2.exe :) И директно си го вкарва в режим геймене :)

-Вероятно за по-бързо изрисуване на екрана използва видео ускорение като при игрите. За това?

Чет Авг 13, 2020 9:57 pm
Профил WWW
Аватар

Ми не - разпознава си го като X2 the threat :) Директно си мисли че е играта ... Говоря за NVidia ... Не ми се слага самата игра да видя какво ще каже. А и сега е вече сме на X4 (която между другото и играя сега).

Пет Авг 14, 2020 4:34 pm
Профил ICQ

Въпрос към колегите :
Имам 1 чип ,15 пин е термал пад ,трябва да се закачи към GND с плаин.
Ако укажа да няма термален релиф при свързването със земята –работата е ясна но в тоя случаи пък на останалите SMD компоненти падовете ще се запояват трудно по понятна причина.
Когато пък задам термален релиф свързване –пак е ясно –връзва тоя пин 15 го според указанието.
Как се прави тая работа в АД то така че да закача тоя пин 15 към GND , останалите компоненти да се връзват към земя с термален релиф?

Вто Авг 25, 2020 9:13 am
Профил

В меню Design/Classes/Pads с десен бутон Add class и си дефинираш клас за термалните падове /например ThPad/.
Добавяш в този клас падовете, които ти трябват. След това отиваш в Design/Rules/Plane/Polygon Connect Style/New Rule.
Създаваш ново правило /кръщаваш го например ThPad или както ти харесва/ като в полето Where First Objects Matches оставяш All,
а в полето Where Second Objects Matches избираш Custom Query, Query Builder и избираш Pad Class, избираш Pad class ThPad,
след което избираш Direct Connect за това правило.
Подразбира се, че за основния Polygon connect style /т.е. всички останали падове/ е избран Relief connect.
П.С.
Сетих се още един начин - рисуваш едно малко полигонче /или колкото ти трябват/ само около около този пад. /Полигонът е свързан към GND или каквото трябва./
Може да дадеш име на този полигон, за по лесно разпознаване после.
От меню Tools/Polygon Pours/Polygon Manager избираш полигона /полигоните/ и им даваш connect style - direct connect. Можеш да дефинираш и полигон клас
за тези полигони със съответния connect style.
В случая имаме полигон в полигон, затова трябва да са зададени правилно приоритетите на полигоните - пак в Polygon manager, Pour Order - задава се ръчно, или Auto Generate.

Вто Авг 25, 2020 10:49 am
Профил

П.С.
Обядвайки се сетих, че може и още по-просто.
Вместо полигон, около термал пад-а се рисува Region, свързан към GND или каквото трябва.
Тогава отпадат грижите за Pour Priority.

Вто Авг 25, 2020 2:02 pm
Профил

А що си мисля че още по лесно е да си направиш рул за тоя точно пад....

Вто Авг 25, 2020 5:01 pm
Профил
Аватар

Направо си казваш на пада че е директ конект и се приключва. Това ако е за един чип. Ако е за много вече си заслужава да се прави рул за да не се нацъкват един по един всички падове.

Вто Авг 25, 2020 7:34 pm
Профил ICQ

Cekins, благодаря, че ме осветли за пропуска.
Не съм го забелязал и затова предлагам най-сложните начини.
Не знам от коя версия го има това, но съм го проспал.
Една от причините е, че всичко при нас е direct connect.

Вто Авг 25, 2020 9:25 pm
Профил
Аватар

Пишете рулове бе хора, в една платка винаги има и от двата вида компоненти, да не казвам, че често има и единичен компонент, на който едни крака са директ, други на релеф.

Сря Авг 26, 2020 8:42 am
Профил ICQ
Аватар

Е аз всичко на всичко имам 5-6 проекта направени на Алтиум. До преди половин година все платка дето съм правил е било с нещо друго дето е далеч по-просто. Реално погледнато нямам никакъв опит. То хубаво да се пишат рулове, ама като почваш от нулата и първото което ми изникна беше да избера пада и в проперти панела да му укажа че е къстъм и да го настроя как да се върже с плейна. А от коя версия го има - идея си нямам. Аз се хванах сериозно да правя нещо на 19, но 20 се появи малко след това и 19 почти не съм я ползвал.

Сря Авг 26, 2020 9:34 am
Профил ICQ

Най-простото решение обикновено е най-добро. Освен това могат да се изберат няколко пада и тогава да се отвори Properties panel-a и да се смени едновременно за всички избрани.
Може да се зададе е още по-рано на ниво компонент в библиотеката.

Сря Авг 26, 2020 10:16 am
Профил

и според мен руловете са най-удобни, няма нищо сложно в тях, особенно,като работят. Случи ми се да има рул който седи червен без очевидна причина, както и да ми изчезнат всички, ама то това се вижда :)

Сря Авг 26, 2020 2:11 pm
Профил

Благодара.
По метода на Cekins стана най бързо а и е една тества платка.
Ще прегледам как и какво и т.н с тия рулове но ще е по нататък че сега има други приоритети.
Но като цяло -колкото повече се сблъсквам с проблеми и фичари в тоя АД -по мо се затвръждава мнението че си е пъно дърво тва.
За малки неща и т.н е ок но като цяло за корпоративни неща и т.н - аз на тва никва вяра му нямам вече....Тия дни правя схема с опционални компоненти и вариянти -мале толкова дрървено
управлвние на вариант менидъра не съм виждал.Най веката простотия е че като извикаш менюто да си накликаш кое да е асемли и кое не -друго всичко е блокирано -няма зом ,няма местене .... бе пълна кретения.Трябва да кликаш на едно друго да видиш кои са ти зачертаните компоненти...за мен това е върха на тъпотията.
Да купат Ментор,Каденсе и т.н и да видят как се прави ако са малоумни и не знаят как да го направят.

Чет Авг 27, 2020 11:15 pm
Профил
Аватар

Ами ако до оня ден си правил двуслойни платки с 20-30 елемента и 15/15 мил. на SprintLayout, това направо си е космическа технология :)

Тъкмо му научих 5% и пак да сменям софтуера - не ми се ще.

Пет Авг 28, 2020 8:58 am
Профил ICQ
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

Е, спрямо спринта изглежда сякаш всичко, което решиш, можеш да направиш. При това има много варианти. Но ако искаш да стане по-близко до перфектно се пишат много рулове, свързани с класове компоненти, падове, тип фуутпринти, конкретни слоеве и области и т.н. Особенно за полигоните ...

Пет Авг 28, 2020 12:20 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 3070 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105 ... 205  Следваща