|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Авг 22, 2026 4:42 am
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30756 Местоположение: София
|
 Re: Altium Designer...
А може бби трябва да погледнеш с какво ги гледаш и как обработваш.
|
| Чет Юни 04, 2020 5:24 pm |
|
 |
|
stoyanoff
|
10х! Просто променливите са много. Трябваше да съм сигурен, че го правя, както трябва. Ще добавя осветление до камерата. Защото в мрачни дни може изобщо да не може да се ориентира. 
_________________www.elkran.com
|
| Чет Юни 04, 2020 5:25 pm |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
От моите разговори с СМД продукшън инженерите -Фидюшълите винаги требе да са с индустиално злато -там почти няма окисление и коефициента на отразяване е дет се вика същия даже и след 1 година ,макар че не мога да си спомня някои да е поръчвал платки в такива броики че да имаме на склад за 1 година напред. Бял чечат и от сорта - наколо би трябвало поне 1-2-3 мм да няма нищо ,ти бял печат искаш да слагаш отгоре на Фидюшълите Вземи погледни ламбата или каквото ти е там източника на светлина на машината щото по идея не би тябвало да е тъй -по идея на СМД машината - колкото наоколо е по тъмно то няма източници на светлина дето да заблуждават камерата и би трябвал да работи по добре.
|
| Чет Юни 04, 2020 9:00 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Той май няма ламба и затова е така. Най-добрата камера е тази с най-доброто осветление, сложи си читаво осветление и няма да имаш проблем.
|
| Чет Юни 04, 2020 11:29 pm |
|
 |
|
stoyanoff
|
Аз от къде да знам, че трябва да има ламБа?! То талибан! Сложих 2 леда по 3W и сега е 6! 
_________________www.elkran.com
|
| Пет Юни 05, 2020 10:48 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ми вече ще знаеш, имаш ли камера много е важно да и е светло, иначе каквато и камера да вземеш все тая, някои са по-добре от други но без светлина е все тая.
|
| Пет Юни 05, 2020 1:29 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
е, има и начини да минеш и с по-малко светлина. обаче повечето са криогенни, почва се с течен азот ... => оправдано е само, когато я няма светлината.
|
| Пет Юни 05, 2020 2:27 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе това недоразумение може ли да експортне в 3д и площадките ? Сега се изхитрих вместо да правя dwg от 99 и от там да билдвам бодита да го отворя с алтиум и да експортна платката, компоненти няма, не ми и трябват, ама не виждам и площадките, само отвори. Трябват ми площадки за да позиционирам разни елементи които са ми нужни за механичния дизайн. То и по координати ще стане ама защо да е така.
|
| Пон Юни 08, 2020 9:58 pm |
|
 |
|
al_at
Регистриран на: Пет Апр 13, 2018 4:00 pm Мнения: 1626 Местоположение: София
|
Може, но трябва да имаш инсталиран и лицензиран extension за Parasolid export. В него има тази опция. Казвам ти го не от опит, защото го инсталирах, но нямам лиценз и съответно при мен не работи. Чети надолу в текста за Parasolid. https://www.altium.com/documentation/al ... rsion=15.1Интересно е, че старите Altium-и /по спомен 13/ генерираха STEP модел и на медта, та ми се получаваха файлове по 50-100МВ, и от механичния отдел бяха много "радостни" - импорта траеше с часове. По тази причина правех експорт "selected only". Сега това не става - експортира като STEP само компоненти, отвори и очертанията на платката.
|
| Пон Юни 08, 2020 10:40 pm |
|
 |
|
ToHu
|
ами мен мед ми е нужно, нвъпреки че ако вкара компонентите по някакъв начин пак е ок, аз работя в 99 и тм нямат 3д модели вкарвни. Иначе за медта, много зависи как я експортва, без значение колко слоя/елемент, ако ги обединява в едно боди не товари много, ако ги раздели на примитиви вече е зле, особенно полигонитв ко са примитиви ще е доста бавно, и тм има лек, самия солид може да ги комбинир. Най-лошо е ако няма в степа бодита а повърхнини, тогава импорта става безумен.
|
| Пон Юни 08, 2020 10:58 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
алтиума няма ли експорт на IDF? и ако има, има ли чафка за мед? формата е древен (би трябвало да е ясен на всички в бранша) и позволява да набуташ всичко на едно място - аутлайни, фрезоване, кавитита, дупки, зони, компоненти и (евентуално) мед. иначе, когато няма вече никаква възможност за експорт (степ файлове по 100МБ ги считам за оперативно недоразумение), правя гербери с нужнте неща в тях, в САМ 350 правя dxf и него вече го импортвам в солида. шетня е и не става за ежечасна работа, но поне е точно. елегантния начин в солида да работиш платки е CW. трябва някак си да успееш да го нахраниш, дали през IDF или през колаборацията. при това получаваш двупосочна тръба. тая връзка си е файлообменник, може да е през файлов сървър, през поща, че и на флашка дори. но ако пуснеш всичко на една машина, трябват мускули, памет и фентилятори в алтиума има ли идея за MCAD колаборация?
|
| Вто Юни 09, 2020 6:34 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12119 Местоположение: Гьотеборг
|
Ама Дедо, ти се излагаш -и още не си инсталирал един референтен Алтиум  Има IDF Board се казва, в менюто Export Файловете пише че са brd, bdf, idf, emn Ако не се бъркам, Алтиума има много добра връзка с Solid - май по едно време имаше Солид с Алтиум или нещо такова. Като си инсталирам последната версия, ще знам. Другите да кажат.
|
| Вто Юни 09, 2020 8:20 am |
|
 |
|
ToHu
|
Има различни експортни, не съм заглеждал какви точно, за пръв път реших да експорта степ от алтиум щото го имам инсталиран. Ще видя какво друго има, аз със степа се оправих вчера и компоненти по координати, ама нещо не ми хареса как се получи платката и сънувах по-добро разположение  та ще пробвам след това през нещо друго. Парасолида го избягвам като формат, не е читав за работа със солид, често такива модели искат много лекуване докато станат използваеми. Иначе мен досега dwg от протел си ми е вършели работа, реших да го направя мързелив тоя път. Иначе dwg-то има лесен начин, правиш си скрипче на лисп и си готов. Навремето като ми се налагаше да правя по-големи платлета така го правех, буквално за секунди се генерират скечовете за солида за самата платка, площадките и един с точки в центъра на компонентите по който в солида плейсваш патерн. Да ама тоя лисп кой го знае къде е а и не ми се пише нов за платка с 10 конектора. Груби още има солид с алтиум,, но той не е май пълния алтиум едно и отделно връзката е когато солида е вкарал алтиум, като отделен продукт аз виждам само през степ и подобните му, но алтиум ми е 16 май. Мен най-вече ме интересуваш как да го накарам да сложи и площадките в модела.
|
| Вто Юни 09, 2020 8:26 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12119 Местоположение: Гьотеборг
|
Ами ТоНи не съм чел толкова нагоре...мързелив съм. DXF / DWG ги има опциите за за holes,vias и т.н. Има си там dedicated layer и т.н. Не съм копал дотам.
Но моделите свършиха работа за молда на тая USB кутийка, която направихме. Нямаше проблем с дизайнера, че и с прозиводството после. Имало е някакво напасване, но то винаги има. Аз все пак съм аматьор...
|
| Вто Юни 09, 2020 8:35 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
греблата с надпис 'ментор' в моята градинка са ми достатъчни, за да настъпвам без нужда и чужди 
|
| Вто Юни 09, 2020 9:19 am |
|
|