Отговори на тема  [ 3070 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97 ... 205  Следваща
Altium Designer... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Altium Designer...
Клавиатурата е това в което отива кафето като го разлееш. Имаше стари модели с които можеше да отблъснеш нападател, някои се класифицираха и като оръжие, но вече няма такива. Истинската като я хвърлиш се връща или най-малкото може да я притеглиш, модерните отлитат веднъж за винаги.

Сря Юни 03, 2020 2:32 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

ДедоБоре написа:
повечето 'програмисти' в момента програмират с мишка.
по-напредналите ползват и десния клавиш, за да не натискат досадните архаизми ctrl-c и ctrl-v

Леле, това ако е архаизъм, какво остава за ctrl-ins, shift-ins и shift-del.... :D :D :D и дали въобще някой ги ползва?

Сря Юни 03, 2020 3:33 pm
Профил

ДедоБоре написа:
по-напредналите ползват и десния клавиш, за да не натискат досадните архаизми ctrl-c и ctrl-v

Пробвай да копираш под Линукс от някакъв графичен едитор в конзолата с използване на ctrl+v. Единственият вариант е десен бутон.

Сря Юни 03, 2020 3:38 pm
Профил

Bai Ui написа:
ДедоБоре написа:

Пробвай да копираш под Линукс от някакъв графичен едитор в конзолата с използване на ctrl+v. Единственият вариант е десен бутон.

Има shift+insert за тая работа :wink:

Сря Юни 03, 2020 4:56 pm
Профил

jofcho написа:
ДедоБоре написа:

Леле, това ако е архаизъм, какво остава за ctrl-ins, shift-ins и shift-del.... :D :D :D и дали въобще някой ги ползва?

Естествено, има софтуери които упорито не искат да използват C,V,X или имат собствено мнение по въпроса кога им харесва и кога не.

Сря Юни 03, 2020 4:58 pm
Профил

ToHu написа:
Ама имаш лоши навици, вече се работи само с мишка, софтуер и които изискват и клавиатура не са модерни, камо ли ако трябва да пишеш команди.... :D

Ами това да се пласира компонент по X и Y ми е остатък от когато правих разни уреди със LED - там имаше точно определни места дето да се сложат и само X и Y върши работа.
Същото беше и с конектори, и някои други специфични неща като дупки и т.н -помниш ли че ти казах че в повечето случаи като правя нещо формата на ПЦБ и място на конектор, ЛЕД и разни други такива идва вече дефинирано от Механичния Инджинерин така че няма свобода на деиствие относно пласирането.

А пък специално за АД -то концепсията му е да се ползва Клавиатура много яко - далече съм от тва да кажа че знам АД ама без клавиши засега не виждам как нещо може да се направи там.
Може и да може -поне аз не знам.

В тази връзка - въпросчета към знаещите колеги:
1-пускам трис с мишката като спра и натисна P излиза меню за плеис ,кликам на ВИА и нищо не става ....това някои да подскаже как да го оправя?
Само за инфо - в Екпедишъна това се прави с кликане на мишката и ако имаш дефинирани повече от 1 ВИА дава избор коя да сложиш ,като я постави след това си почва от следващия слои които е подреден във приоритата-така че там наистина е само с плъх....
Също така може да си смениш дебелината на треиса в движение ,клика ше се с десн бутон ,излиза едно менюс избор на дебелини ,кликаш и продължаваш....
Току що пробвах да разцъкам мапването на мишката в АД и там не мога да сменя нищо за десния плъхов бутон.....

2 -пускам треис ,слагам виа ,ако размърдам треиса после мога да местя виата и то влачи треиса ,ама ако не съм мръднал треиса ако гепа виата даже след като АД показва че виата е асоцирана с този нет- ми местя виата и то се отлепя от треиса и местя само виата .... това има ли начин да се оправи ?

Сря Юни 03, 2020 8:54 pm
Профил

michev написа:
Bai Ui написа:
ДедоБоре написа:

Има shift+insert за тая работа :wink:

При мен е shift+ctrl+v

Сря Юни 03, 2020 9:16 pm
Профил

https://www.altium.com/documentation/al ... routing-ad
Ако не ти се чете цялото, търси в текста:
Changing the User Choice Routing Width While Routing
Changing Layers and adding a Via While Routing
Може би все пак е полезно да го прочетеш цялото.
Не знам каква предварителна подготовка се прави
в PADS и EXPEDITION, в АД е добре да си подготвиш
предпочитани ширини на писти и предпочитани вии,
за избора им - прочети документа, има много начини
за действие.

Сря Юни 03, 2020 9:35 pm
Профил

за първия въпрос звезда от нумпада, мести се в следвщият слой и така през всички. Има и още ендо май ctel-shift-мишо търкало, като стигнеш слоя слага виа само, но доколко можеш да избирш, между предифенирни ...,оже бимако са ри в рулс, но ако имаш сигнл който се обхваща от два рула не знам какво става, не си падам много алтиумец.
А за вророто, пробвай селект с натиснат ctrl или алт ... не мога да се сетя, аз мразя да местя пътечки така и дори не опитвам :)

Сря Юни 03, 2020 9:41 pm
Профил

al_at написа:
https://www.altium.com/documentation/altium-designer/interactive-routing-ad
Ако не ти се чете цялото, търси в текста:
Changing the User Choice Routing Width While Routing
Changing Layers and adding a Via While Routing
Може би все пак е полезно да го прочетеш цялото.
Не знам каква предварителна подготовка се прави
в PADS и EXPEDITION, в АД е добре да си подготвиш
предпочитани ширини на писти и предпочитани вии,
за избора им - прочети документа, има много начини
за действие.

Аз нямам нищо против да прочета стига да намеря това дет ми трябва.
Тука шефа на групата си го реши без въобще да пита ,според мене да му е на него леко ,тои е АД ползвател поне 5 г , инак аз и един друг колега сме бачкали на Ментор основно и за 1 месец колкото и някои да е гении не може да се стане перфектен платкаджия...
АД ползват някакси по друга треминология от това дет съм свикнали като търся по Хелпа им само чат пат стигам да нещо дето ми е полезно.
Обаче пак има една камара копчалаци по кеиборда да се натискат за да се смени разните му модове.
И в PADS про и в EXPEDITION е същото -има предефинирани виа и ширини на трак само дето като цяло няма такова кълване по клавиатурата за да си ги викнеш.

Чет Юни 04, 2020 12:01 am
Профил

Да питам една работа?! Започнах да си играя с pnp машината, обаче има малка засечка. Когато правя платката, много често поставям центъра(отправната точка) на различните елементи, не в центъра на самия елемент, а на някакво удобно място - за по-лесно подреждане, подравняване и т. н. Обаче когато генерирам pnp файла, Алтиума явно взима точно тази точка и я задава като mid или placement location. Сега имам 2 избора - или да си играя да сменям падовете в Алтиум(предполагам ако се подготвя правилно няма да са много компонентите), или да задавам ръчно на всеки компонент къде му е точката за поставяне. Как се изпълнява това реално? Има ли някакви настройки в Алтиум, които да си сетна?!
Благодаря!

Чет Юни 04, 2020 1:03 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

Имаш само един избор - оправи си библиотеката.

Чет Юни 04, 2020 1:34 pm
Профил

Bai Ui написа:

Както казаха, пробвай Ctrl+Shift+v за като пействаш в конзолата. Аз в Линукс най-много ползвам един буфер, различен от клипборда. Всеки маркиран текст с мишката се копира автоматично в него, не е нужно нищо да натискаш. Пейст е със средния бутон на мишката - сега колелото. Това ми е невероятно удобно и не знам хората по други операционни системи как живеят без него.

Чет Юни 04, 2020 2:14 pm
Профил

Ем явно на там отиват нещата!
Още нещо ме интересува! Когато се прави фидюшъл(следвах точно инструкцийте, които ми дадохте), трябва ли върху самия FID да има бял печат? Проблемът е такъв, че когато камерата се позиционира точно над ФИД-а, явно скрива светлината и излиза доста тъмен.
Цък
А както се вижда от снимките белият печат се откроява доста добре. Не мисля обаче, че ще е толкова точно... Да не съм объркал аз нещо? Другото е да поставя допълнителна светлина...
ПП: Разпозава ги в момента, но трябва да направя различни патерни - някъде хваща центъра, някъде зоната без солдер маска...

Чет Юни 04, 2020 2:29 pm
Профил
Аватар

То докато работиш със що годе симетрични компоненти е ясно, къде е центъра на тежеста. Сложното става като имаш някакви конектори и прочие... Там винаги си трябва ръчно донастройване.

Относно белия печат, никога не съм го слагал на Фидюшълите. Досега никой не се е оплакал. А никога не съм виждал някой да прави такова нещо.

Чет Юни 04, 2020 2:40 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 3070 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97 ... 205  Следваща