Отговори на тема  [ 148 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10
Skype 4.3 за Ubuntu 10.04 / 12.04 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Skype 4.3 за Ubuntu 10.04 / 12.04
ICQ-то умря, защото:
- ползваше централен сървър, през който минаваха всички съобщения
- почнаха да ти набутват реклами
- към нормалния чат започнаха да накачулват един куп функции, които рядко ти трябват
- стана много шарено и анимирано
- продупчи се за хакване

скайпа наистина го качих 2000 и наистина беше една дискета.
бях в Хановер, едно приятелче идва от Кьолн да се видим. и двамата бяхме на ISDN/BRI, мобилните бяха скъпи, дори и жичния разговор не беше съвсем без пари. та вади той една дискетка: да те светна за една нова програмка за чат и говорене. и така се започна.

откак М$ сложиха ръка на скайпа, вървят по този път:
- централизирана комуникация, не само за логване, дори файловете минават през тях.
- шарения до шия
- реклами

М$ по онова време правеха и стойки на глава да набутат всички в техния месинджър. то го връзваха към хотмейл, яху и фейсбук акаунти, проглушаваха ушите, дори реклами по телевизията съм виждал. ама хората си харесваха скайпа, защото не е М$М. и вместо от М$ да си променят стратегията за техния месинджър да заприлича на скайп (по технология), то стана точно обратното.

то е ясно, че бизнес модела на младия скайп и на М$ нямат нищо общо. М$ купиха клиентската база, разработена и възприета от милиони хора среда за общуване от баби и вничета до бизнес клиенти. мимоходом сложиха ръка и на съдържанието. иначе за какво са платили онези $8.5 милиарда?

Чет Юни 22, 2017 9:59 am
Профил
Аватар

Пичове, когато е измислено ICQ и първите версии на скайп, компютри се ползваха от хора със специфични умения за специфични цели. Пазара тогава е имал едни изисквания.

Днес пазара се диктува от пъпчиви пубери, лелки на диета, мъже които искат коса, други които се чудят как да си удължат хуя и т.н. Логично тези продукти се пригаждат към тях. Това, че на вас и мен нещо не ни допада, незначи че пазара ще се впечатли особенно от нашите въжделения. Микрософт просто си гонят бизнес модела и видимо 30 години го правят успешно. Не мисля, че някой от нас тука има достатъчно големи топки да им дава акъл как да го правят. Ако бъркам - да вади 10 милиарда и да купува скайпа - след това да го сложи на една дискета и да работи на 100К рам. Дали ще си избие и 0.001% от вложеното?

Още повече, че скайпа е безплатен в 99% от употребата си. За толкова пари - толкоз.

Чет Юни 22, 2017 10:08 am
Профил ICQ
Аватар

цецо,
аз само си спомням какво беше, в исторически план. мъжете, дето си го удължават, садят си коса по темето и си депилират топките въобще не са ми в контактната листа, тъй да се каже :D

М$ продукти ползвам по принуда и до някъде с отвращение. до болка ми е противно обгрижването на джамлъци, а другите им копроративни решения дори на екран не искам да ги виждам. ментора имат версия за лайнукс, обаче е много зле. и то по причина на ментор - или от некадърност, или от нежелание да похарчат някакви пари за нея. солида обаче е само за джам. и на всичкото отгоре иска М$ офис, че да му работят половината функции. виж, офиса май е единствения продукт на М$ който става за работа.

в крайна сметка, опираме до капитализЪма :D
всички корпорации имат за цел да докарат печалба на инвеститора. или по-скоро на най-големите двама-трима в списъка си. малките инвеститори, клиентие и съпътсващите жертви - духат супата. в случая със скайпа всички са доволни - и ebay и канадския фонд, че дори и гугъл, нищо че не е директно в играта. всички се измъкват със серозна пачка, в пъти по-дебела от вложената. М$ трябва да избие кинтите и го прави на няколко фронта. фейса също намаза, не случайно дръпна доста по това време.

а какво е моето мнение - няма никакво значение [-(
аз и телевизия не гледам, нямам фейс, даже спряха да ми звънят по телефона разни промотъри. много трудно ми продават нещо без pdf към него.

Чет Юни 22, 2017 11:19 am
Профил
Аватар

ДедоБоре написа:
в случая със скайпа всички са доволни ...

Това, което аз твърдя е, че и юзерите явно са доволни, след като го ползват. Или поне нямат по - добра алтернатива, което в случая поражда същия ефект.

По същество скайпа като технология няма нищо особенно. Не е проблем да се спретне алтернатива, дето ще тръгва от дискета. Дали обаче ще накараш юзерите да се прехвърлят към това творение ... едва ли. Т.е. може да е едно голямо лайно, ама явно масовия потребител е съгласен да го яде. Така, че стискаме носа и действаме и ние :) Или не ядем. Свобода все още има... май.

Чет Юни 22, 2017 1:36 pm
Профил ICQ

Леко по темата:
Днес инсталирах Скайп версия 7.36.0.150
Предварително IE версия 8.0.6001.18702
Няма грижи - поне с обмен на файлове и чат - за видео няма как да пробвам.
WinXP ver 2002 home edition SP3

Чет Юли 06, 2017 6:26 pm
Профил ICQ

Да не отварям нова тема: Каква може да е причината някой да настоява да говори с теб в skype for business?
Обещах да го инсталирам и да се чуем, но сега разбрах, че трябва да си създам майкрософтски акаунт. За капак скайпа после не може да се "отвърже" от майкрософтския акаунт.https://support.skype.com/en/faq/FA1206 ... t-accounts

Чет Окт 12, 2017 12:44 am
Профил
Аватар

Ами защото тука го използват по офисите, могат да разпращат срещи/календари в outlook и т.н. Осбоено ако е повече от един човек (или двама), с безплатния няма как да направиш конферентна.
Няма оправия - Майкрософт навсякъде.

Чет Окт 12, 2017 9:29 am
Профил

Kaзвах ви Аз! :)
И виндос 10 си получава нотификации, без да си го стартирал скайпа. Един ми писа, че имало чавка в настройките. Но като влезнах в последната версия- бяха основно променени и не видях такава?

Чет Окт 12, 2017 11:15 am
Профил WWW

Grubi написа:
...с безплатния няма как да направиш конферентна.
Няма оправия - Майкрософт навсякъде.

Днес правихме конферентен разговор и съвсем добре си стана с безплатната версия на скайп.

Пет Окт 13, 2017 10:32 pm
Профил

michev написа:
безплатната версия на скайп.

Че от кога има не-безплатна версия?

Пет Окт 13, 2017 10:47 pm
Профил

Отдавна. Просто се казваше нещо друго и в последствие го преименуваха. Ето го - https://www.skype.com/bg/business/skype-for-business/ .

Пет Окт 13, 2017 11:12 pm
Профил
Аватар

добре, знам че има Lync, Skype for business и т.н.
има някакяи ограничения за безплатното, но не знам какви са

Съб Окт 14, 2017 2:41 pm
Профил
Аватар

Единствената причина да се зоря да поддържам две бози (Билигочита) в добро здраве е необходимостта някои документи да са на 100% съвместими с М$ офиса. Не защото аз държа на това, а разните му институции които би трябвало да ме обслужват. Опън стандартът отдавна е факт и е официален за някои бедни държави като Ханглия.
Ся последните номера със Скайпа ми идват вповече. Е па нема!

За "семейни" разговори почти всички познати минаха на Вайбър, но и той е голяма тъпня.
Обаче погребаният с почести WhatsApp се оказа жив и в добро здраве: https://www.whatsapp.com/features/

Съб Окт 14, 2017 8:58 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 148 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10