Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
VPN - какво препоръчвате? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение VPN - какво препоръчвате?
Трябва клиент под виндос да се включи в мрежа към друго виндосче на което върви WEB сървър и да ползва приложенията от него. Ще се ползва явно VPN но нямам външно IP на РС-то с WEB сървъра та да стане лесна работата.
Та някой ако е ползвал нещо такова да сподели +ве, -си . Гледам едно Хамачи сега дали ще ми върши работа...
Ако е безплатно добре, може и платено да е решението за не много пара обаче ;)

Чет Яну 16, 2014 4:08 pm
Профил

Мнение Re: VPN - какво препоръчвате?
Хамачи ще свърши но платеното, безплатното нещо мрънкаше след време, въпреки че имам няколко акаунт акоито от години вървят, DDNS също става.

Чет Яну 16, 2014 4:29 pm
Профил

Ако ти се губи повечко време - OpenVPN ... то не че кой знае колко време ама все пак е юникски тул портнат за боза - т.е. човек ако няма опит с него има известно време гуглене, четене, псуване ... ама тръгне ли работи като пушка.

Чет Яну 16, 2014 5:30 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

+1 OpenVPN

Чет Яну 16, 2014 6:53 pm
Профил

Ясно, ще го боря него. Сега ми стана ясно защо пича който инсталира web сървъра ме пусна по пързалката, каза качаш едно openvpn сървър че аз не съм го правил и ми се обаждаш да настроя отдалечения клиент :)

Чет Яну 16, 2014 8:10 pm
Профил

Абе ... как openVPN нали няма реални IP-та, той май няма DDNS негов си.

Чет Яну 16, 2014 8:41 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

+1 За OpenVPN, въпроса е, че поне една от страните трябва да има достъп отвън и по възможност статичен адрес.
Казваш, че "нямам външно IP на РС-то с WEB" - това лесно се решава, ако има как да се пренасочи порт към твоята машина (т.е. достъп до рутера зад който са). Ако са с динамични адреси - някакво решение със DDNS. И за самото пускане - понякога има грижи и тунела не сработва под UDP и трябва да се мине на TCP и в общи линии нещата тръгват.
Ако искаш опиши по-точно постановката и ще го измислим някакси.

Чет Яну 16, 2014 10:51 pm
Профил ICQ
Аватар

може и да не прибягваш до сложни хватки и нужда да се молиш на админ да ти пуска портове.
ако и двете машини са невидимки, пускаш нейде на видимо място сървър, към който се закачат и двете.
но ще трябва доста да се тамънят конфиг файловете, че да има рутинг между всички.

потвърждавам за ТСР, на някои места даже не успявам да пусна тунел под UDP, но по ТСР всичко си тече.

Чет Яну 16, 2014 11:54 pm
Профил

Преди време четох за някакъв тип който беше измислил хватка с която успяваше да отвори тунел между две машини зад firewalls без да ползва междинен сървър - но беше толкова тарикатско, че хем не винаги работеше, хем доста бавно ги свързваше - ще поровя ако намеря линк да го пусна тук - струва си само от спортна злоба човек да го знае.

Пет Яну 17, 2014 2:53 am
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Не разбрах конкретно какви софтуерчета ще пускаш освен ВЕБ-а също така не разбрах хост виндоусчето каква версия е но аз напоследък за виндоус ползвам само ремуут десктоп ... малък трафик и всичко ти е на едно място ...

Пет Яну 17, 2014 11:21 am
Профил ICQ
Аватар

milenjs написа:
Трябва клиент под виндос да се включи в мрежа към друго виндосче на което върви WEB сървър и да ползва приложенията от него. Ще се ползва явно VPN но нямам външно IP на РС-то с WEB сървъра та да стане лесна работата.
Та някой ако е ползвал нещо такова да сподели +ве, -си . Гледам едно Хамачи сега дали ще ми върши работа...
Ако е безплатно добре, може и платено да е решението за не много пара обаче ;)

Тъй като вероятно иде реч за нещо свързано с работа, не е ли по-добре да си платиш някъде за едно реално IP и да си вържеш там една линукс машинка - ще можеш да го ползваш за още куп неща. От опит знам, че това е най-чистия за клиента вариант, поне е най-простия, а на клиентите винаги трябва да се дава най-просто решение, щото те по презумпция са таланти в чупенето на всичко.

Пет Яну 17, 2014 11:36 am
Профил ICQ

palavrov написа:
Преди време четох за някакъв тип който беше измислил хватка с която успяваше да отвори тунел между две машини зад firewalls без да ползва междинен сървър

http://en.wikipedia.org/wiki/Hole_punching

Пет Яну 17, 2014 2:48 pm
Профил

ike написа:
palavrov написа:
Преди време четох за някакъв тип който беше измислил хватка с която успяваше да отвори тунел между две машини зад firewalls без да ползва междинен сървър

http://en.wikipedia.org/wiki/Hole_punching

Не е това ... това иска да имаш 3-ти сървър за изграждане на връзката ... нещо не мога да го изнамеря линка за съжаление. Доколкото си го спомням е нещо подобно на hole punching само че със порт който си го знаеха и двата компютъра - но после имаше някаква хватка която някак успяваше да ги свърже двата без да си знаят ИП адресите. Нещо като броаткастване, само че и двата компа пращат пакети като отговори без да е имало преди това запитване към тях - и успяваха да се намерят. Точно тук ми се размиват спомените, беше нещо супер хитро но за съжаление не минаваше навсякъде, и доста бавно изграждаше връзка.

Пет Яну 17, 2014 3:19 pm
Профил

Изкопах го:
http://samy.pl/pwnat/
http://en.wikipedia.org/wiki/ICMP_hole_punching

Пет Яну 17, 2014 3:42 pm
Профил

Успях да издействам външно IP, тези дни доставчика ще го активира. Та се чудя за VPN-a. Да забуча отделно PC за тази цел или например един такъв рутер с VPN ще е по добрата идея от към заемано място, консумация - http://www.jmt.bg/%D1%80%D1%83%D1%82%D0 ... pID=22703/
Сигурноста ще е на първо място, не ми се иска външното IP да е на машината с WEB приложението директно, предполагам хакерчетата ще го разбият лесно, ОС-а е Server 2003 :(
Та въпроса опира - хардуерен или софтуерен VPN ще е по малкия чеп за дялане?

Чет Фев 13, 2014 10:39 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща