| Автор |
Съобщение |
|
Cekins
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9123 Местоположение: Разград
|
 Re: KiCAD
От схематика се задават NetClass, като съответния нет го слагаш в съответния нетклас, после в PCB задаваш от BoardSetup, Rules, какви да са параметрите на съответния клас. По принцип такава е идеята и до версия 6 можеше това и от PCB/Board Setup/Design Rules/Net Classes да се прави и да се вкарват нетове в съответните класове. После има и каква дебелина да ползва - дефоулт, от нетклас или ръчно. Ръчното се прави с десен клик и select via/track width. От 7.0 насам нещо промениха и сега за да стане номера като хората трябва да си именуваш всички нетове в схематика, да създадеш съответните класове и да си вкараш нетовете в класовете. После вече в PCB само дефинираш физическите параметри на класовете.
За 3Д експорт към фрикад може да ползваш друг формат - сега не ми се рови кой точно беше, ама ги вади цветни. От там може да го експортнеш в степ който е шарен.
|
| Пон Юни 03, 2024 8:03 am |
|
 |
|
syscop
|
Версия 8.0.3 - не бях пускал плот отдавна - има bookmarks на компонентите в pdf-а. Пратих им малка сума.
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Съб Юни 22, 2024 12:16 pm |
|
 |
|
syscop
|
Версия 10 - пита дали да се ползват неговите библиотеки. Много добро решение поне за мен. Използвам мои/пипнати библиотеки и тези по подразбиране ги махам.
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Съб Мар 28, 2026 8:37 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9123 Местоположение: Разград
|
Най-накрая. Това че всеки път при нова версия "зануляваше" библиотеките ми беше голяма мъка. Те реално трябва да го направят да има съвсем отделна папка с библиотеки и всичко свързано с тях и евентуално при новата версия ако има нещо ново само да го добавя. То може да се направи май това ръчно ама тамън когато щях да се мъча да го правя и малко ми се промени насоката на работата та не съм го мъчил.
|
| Нед Мар 29, 2026 12:34 pm |
|
 |
|
bobihot
|
Открих бъг в 9.xxl. Продължи си и в 10, като не го докладвах навреме. Опитвам се да зяпам сорсовете, да се опитам да дам решение. И защо подверсиите са стотни, като не стигат десетите? Само пълнят цифрови знаци?
|
| Вто Апр 14, 2026 11:55 pm |
|
 |
|
syscop
|
|
| Чет Май 14, 2026 8:20 am |
|
 |
|
bobihot
|
В KiCAD Имам атрибути за промяна в много символи на схемата. Как става мулти селекшън по еднаквост и как мога да им редактирам наведнъж параметри? За сега пробите и търсенията не помогнаха? В любимият Протел 2.8 го имаше и ползвах
|
| Пон Авг 10, 2026 8:56 pm |
|
 |
|
syscop
|
Tools/Bulk edit symbol fields
|
| Пон Авг 10, 2026 10:23 pm |
|
|