| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Някой пипал ли е подобно нещо
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Мар 07, 2011 9:19 pm |
|
 |
|
nik
|
енергията нужна за разлагане на водата е повече от енергията която ще се получи при изгаряне на полученото - все пак всяко преобразуване има загуби
единствената далавера е на който му трябва да си направи водородна горелка, системата е същата
|
| Пон Мар 07, 2011 9:57 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Цецо, пък като си сложиш фарадов кондензатор като нищо ще палиш и само с 9В батерийка. Готов си за шаман, де 
|
| Пон Мар 07, 2011 10:20 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Май в време за раздел "Вечни двигатели" и всички подобни неща да отиват там.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Вто Мар 08, 2011 1:14 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Абе не съм го чел даже  . Просто оня ден през сервиза на брат ми, мина един с подобен агрегат в колата  И твърдеше, че имало полза и, че много хора вече го правили.
Та викам, чакай да питам, да не съм назад в модата 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
Последна промяна Цецо на Вто Мар 08, 2011 12:51 pm, променена общо 1 път
|
| Вто Мар 08, 2011 9:16 am |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
А изостанал си, нашето отче си е поставил такъв, обаче като свят човек вече не е много убеден в ефекта, все пак твърди че двигателя работел много по тихо и спокойно, дизелово Митсубиши...
|
| Вто Мар 08, 2011 9:36 am |
|
 |
|
nik
|
не го знам какъв е бил тоя ама съм попадал на опасни ексемпляри при тия "изобретения", едни лъжат да се правят на големи изобретатели други лъжат щото са яко заблудени и сами си вярват, трети са били излъгани да платят 1 шапка пари за това нещо, четвърти лъжат щото не знаят основни физични принципи и закони, пети ги знаят ама се мислят за по голям гявол от природата и си мислят че тяхното устройство ще промени законите на физиката
и наистина са опасни, почне ли да те зарибява щото се надява да ти го продаде и после да става агресивен ако не му повярваш бягай надалеч 
|
| Вто Мар 08, 2011 9:41 am |
|
 |
|
relsys
|
Цецо пита дали някой е пипал.... Очевидно вие не сте пипали подобно нещо. Това което аз съм постигнал към момента, е автомобилът да запали само на такова гориво за няколко секунди. В действителност колата запалва и работи по чисто отколкото на бензин. Експериментът е правен на Citroen Xantia 1800i '93 със откачено управление на дюзите.
|
| Вто Мар 08, 2011 11:01 am |
|
 |
|
nik
|
ако си купиш бутилка с водород, дори ще можеш да караш на водород, въпроса е че няма как да произведеш толкова много водород в движение
водата е "изгорелите газове" от горенето на водорода, т.е. щом има вода значи водорода вече е изгорял, енергията е извлечена, за да го превърнеш отново във водород, ще трябва да вложиш изгорялата енергия + загубите при преобразуванията горене и електролиза
|
| Вто Мар 08, 2011 11:15 am |
|
 |
|
relsys
|
Според теб колко енергия ще е необходима и какво количество водород за да захраниш един нормален автомобилен двигател?
|
| Вто Мар 08, 2011 11:47 am |
|
 |
|
nik
|
да пренебрегнем загубите, приемаме че всички процеси протичат без никакви загуби, въпреки че сумарно са ужасно много
50 коня двигател е 37 киловата (полезна мощност на изхода на двигателя) , ако няма загуби толкова енергия ти е нужна при пълна мощност, на празен ход за да се върти сам да кажем че са му нужни само 3 коня от тези 50, това са 2.2 киловата, при 12 волта е почти 200 ампера пак ако пренепрегнем загубите, докато се изтощи акумулатора може и да поработи малко на празен ход, но като знам колко са загубите при всичките процеси може и да не запали, толкова за работата на чист водород
който не е успял да подкара на чист водород започва да се успокоява че това подобрявало горенето на бензина, да ама аз не вярвам че с внасянето на още загуби в системата ще накараме горенето на бензина да се подобри с повече от колкото за загубите внесени за получения водород, същия ефект без да внасяш загуби ще имаш ако сипеш малко високооктанно гориво към бензина
edit: и на стартера му трябват 200 ампера за да завърти двигателя на ниски обороти 
|
| Вто Мар 08, 2011 12:01 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Работният обем, по усреднени работни обороти в минута (да кажем 3000 об/мин), дава изразходваният въздух в минута (идеализирано). Гориво-въздушна смес с ламбда единица се води около 14 части въздух към 1 гориво за бензинов ДВГ и 15 към 1 за дизел. Сега сметни какво количество газ произвеждаш и каква смес получаваш...
А по темата - пипал съм такъв чайник. Измама е - от по-малките.
Един въпрос по темата който ме гложди - защо никъде не се предлага кит за вграждане за конкретен масов автомобил - примерно голфче или нещо подобно. Както си му е редът - с публикувани конкретни технически данни след конверсията. Китайците що дремят при тоя гарантиран милионен голфов пазар също не е ясно. 
|
| Вто Мар 08, 2011 12:37 pm |
|
 |
|
relsys
|
Да, съгласен съм с повечето неща.
Само не забравяй, че 14:1 съотношението е в кг, а не в литри.
|
| Вто Мар 08, 2011 12:54 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
аз карах някакво малко пежо (106 примерно), нормален дизел, на която бяха сложили и водород. минах баира на арбанаси 'на ръчка', доколкото изобщо такава стара печка може да се ръчка.
впечатлението ми е, че е станало пъргаво като бензинов двигател.
момчетата ме ухажваха да им дам един от старите си ягуарски малолитражни двигатели да се пробват с повече коне.
много са ентусиазирани, дори след като изпиха запасите си от ракия. продължават да ми се обаждат.
януари изпочупили стъклата на гаража. пробвали да пуснат водород в печката за отопление и 'малко изтрещяло'.
не съм ходил да видя какво е станало...
|
| Вто Мар 08, 2011 1:07 pm |
|
 |
|
nik
|
|
| Вто Мар 08, 2011 1:08 pm |
|