Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Ситроен интерфейс, софтуер ... 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен

Мнение Ситроен интерфейс, софтуер ...
Здравейте колеги,

Имам ситроен и желание сам да си разгледам настройките и състоянието на машината. Нещо им нямам вяра на тия по сервизите, а още по - малко на самозвани майстори. Надявам се да не обидя някого :)
На практика имам нужда от: Софтуера, схемата на интерфейсния драйвер или както го наричат "кабел" и куплунга или разположението на перат му.
Преди време търсих софтуера (мисля че се казваше Lexia) но не го намерих в читав вариант. Свалих един дето искаше продуктува активация или нещо подобно.

Моля, който с каквото може да помогне :)

Благодаря предварително

Сря Юни 24, 2009 12:43 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение 
Здравей, приятелю
Аз притежавам Рено Меган и също дълго време търсих схеми, софт и т.н, но най накрая реших да си поръчам OBD адаптер-рийдър от ибей за 29 долара, та тия дни трябвя да дойде. Ако проявяваш интерес посети сайта на ибей /ebay.com/ напиши OBD or OBD2 и виж за твоя модел кво предлагат

Чет Юни 25, 2009 9:44 am
Профил WWW

Мнение 
Здравей linoko,

Благодаря за отзивчивоста ти. Прегледах какво се предлага там. Обаче до колкото виждам тези устройства могат само да четат текущия статус, натрупаните грешки и да ги изтриват. Това само по себе си е полезно, защото до колкото съм чувал в ЕКУ-та има адаптивни алгоритми, които в определена степен зависят от тези грешки. Но аз бих искал и да мога да правя настройки а не само да трия грешки. Зная, че тази дейност е сериозна и изисква задълбочени познания, както и съответната тестова апаратура, но въпреки това бих искал да имам тази възможност.
М/у другото устройства, които се търгуват в момента е-bay са на почти двойни цени от тази дето я споменаваш. Само интернационален шипинг е 29$

Пет Юни 26, 2009 9:26 am
Профил
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Е, доста грешиш за цената. Ето ти например за под 25 лв. - http://cgi.ebay.co.uk/USB-Interface-KKL ... 2|294%3A50.
Друг е въпроса че освен интерфейс ти трябва и софтуер, а още по друг че и да намериш софт с който ще може да човеркаш таблиците в ЕКУ-то освен по зле да стане друг вариант не виждам.
Аз съм на принципа че каквото може да се изкара хората са го изкарали от там нагоре само някой гении по ДВГ може да направи чудеса.
И един друг вариант - купуваш си едно ЕВО, там възможности бол - от готови сетинги за ЕКУ-то до възможност ти да си ги базикаш по време на движение с лаптопчето. Ако се спреш на този вариант да се обадиш и да ме повозиш ей ;)

Пон Юни 29, 2009 9:56 am
Профил
Ранг: Новодошъл

Мнение 
Има за ситроен един диагностичен интерфейс... И той се казва лексиа http://programatori.hit.bg/lexia3/index.htm

Добре, имаш го уреда да предположим, закачаш го и уреда ти показва твърде бедна смес, или ти изпише че не може да достигне търсените обороти на празен ход, тогава какво правим.

Ако можеше да се съберат техническият отдел на atmel и маркетинговият отдел на microchip, ще се получи нещо велико.

Вто Ное 17, 2009 9:34 am
Профил

Мнение 
Ми к'во праим- отиваш на "майстор", или ставаш такъв.

Сря Ное 18, 2009 11:59 pm
Профил

Мнение 
Твърде бедна смес или грешка номер P1131
Щом сте толкова навити, първо започнете с общите P- кодове http://www.obd-codes.com/ по обеде стандарта, после със специфичните кодове на производителите. http://www.pikit.co.uk/peugeotmt/psa%20 ... codes.html PSA-P code
После научете какви причини предизвиква появата на тези кодаве, първична, вторична и третична причина..

Ще обесня по просто..

Твърде бедна смес, третична причина.
Ниско горивно налягане, вторична причина.
Повреда в бензиновата помпа, първична причина.

Повреда в бензиновата помпа, предизвиква ниско налягане на горивото, от там не достатъчен дебит на горивото, отам отчитане на твърде ниска стойност на ламбда отношението.
Запушен горивен филтър, предизвиква ниско налягане на горивото, от там не достатъчен дебит на горивото, отам отчитане на твърде ниска стойност на ламбда отношението.
Неизправен горивен регулатор, предизвиква ниско налягане на горивото, от там не достатъчен дебит на горивото, отам отчитане на твърде ниска стойност на ламбда отношението.
Ниското налягане е пак неизправност, но тя се предизвиква от друга неизправност, примерно горивната помпа, а горивната помпа може да е здрава просто захранването и да е лошо..
Това е най елементарният пример, който опитен диагностик ще го хване за секунди...

Ако научите кой причини предизвикват всичките тея грешки, може би, успеваемостта на оправяните от вас коли ще е на едно добро ниво, може би 80-85 процента, като за целта са нужни да сте работили поне 10 години тази работа..

Ако някой си мисли че диагностиците си чешат мадурите по цял ден на работа, сте в дълбока заблуда, просто никога не е виждал автомобил, или поне не някой 2007-2008 година производство..

Ако можеше да се съберат техническият отдел на atmel и маркетинговият отдел на microchip, ще се получи нещо велико.

Чет Ное 19, 2009 1:31 am
Профил

Мнение 
Да, не е лесно да се научи целият път на горивото в един автомобил. За съжаление някои майсторяги, даже и това не знаят и правят повече бели, вместо да отстранят повредата. Раздразнението на потърпевшите идва именно от тях и от високите цени на ремонтите. Според мене за последото причината е в политиката на автомобилните производители. След като ти продадат колата с радост потриват ръце - вече си наш.
Тая седмица купувах пералня. С удивление установих, че от цялото многообразие на пазара само един модел е с неръждаем казан - всичките други бяха пластмасови. Изглежда производителите са си взели бележка, че не е редно животът на една пералня да е 30 и повече години. И с автомобилите е същата работа само, че по-дебела.

Всеки, който си разбира от работата и я върши както трябва, заслужава уважение.

Съб Ное 21, 2009 11:59 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 8 мнения ]