Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
ЕКУ на Рено Меган 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение ЕКУ на Рено Меган
Искам да ви помоля за съвет,за познавач,към когото да ме насочите.Става въпрос за ЕКУ на Рено Меган,за който,майсторите имат съмнения,че има повреден процесор.Та,можете ли да ме посъветвате,да ме насочите към някого,който да е наясно с тези технологии.Благодаря предварително

Пет Ное 03, 2006 11:15 pm
Профил

Мнение 
Искам да помоля компетентните в автоелектрониката за помощ.Колата изгасва в движение,без видими признаци,че нещо не е наред,имам впредвид,че на таблото не показва никаква неизпарвност,всичко си свети нормално.След известно време,след като изстине или след рестарт с акумулатора,пали,но след 5-6 км. отново се повтаря същото.При опит да запаля , стартера си върти нормално,по таблото свети и изгасва всичко,както си му е реда,но не пали.

Съб Ное 04, 2006 5:40 pm
Профил

Мнение 
Провери предпазителите имах подобен случай с Меган дизел . Запали го и удари кутията с предпазителите ако изгасне почвай всеки предпазител да разклащаш до като го откриеш.

Съб Ное 04, 2006 11:33 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение 
имал съм подобен случаи от затлачени сонди в резеровоара-както на бензин,така и на дизел,едното с някви мъхове и гадости,другото с ръжда.минеш не минеш 3-5км и спира,чакаш малко и тръгне.И в двата случая се наложи сваляне на резервоара,рязане,механично чистене,заваряване и така.положението се спасяваше с помпа и надув обратно към резервоара на сгъстен въздух за да отхфърли мръсотиите но пак се затлачваше след известно време.и тук може да се окаже същото.

Нед Ное 05, 2006 12:19 am
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: ЕКУ на Рено Меган
yuci написа:
...майсторите имат съмнения,че има повреден процесор....
Естетствено... Те "майсторите" са така - като не откриват истинската повреда, остава да е процесора. А процесора е последното дето ще се повреди.
Пробва ли с друга горивна помпа? Като поработи помпата, ако е поизносена вече, започва да загрява и налягането пада. Понякога пада до толкова, че дори не може да запали. Като постои малко изключена (помпата), изстива и колата пак тръгва.

Нед Ное 05, 2006 8:37 am
Профил ICQ

Мнение Re: ЕКУ на Рено Меган
Gogo написа:
yuci написа:
...майсторите имат съмнения,че има повреден процесор....
Естетствено... Те "майсторите" са така - като не откриват истинската повреда, остава да е процесора. А процесора е последното дето ще се повреди.
Пробва ли с друга горивна помпа? Като поработи помпата, ако е поизносена вече, започва да загрява и налягането пада. Понякога пада до толкова, че дори не може да запали. Като постои малко изключена (помпата), изстива и колата пак тръгва.

Незнам,аз също предположих,че процесора би трябвало да е последната бримка,но казват,че са я закачили на елкон и от там са стигнали до този извод.И понеже в Стара Загора нямам кой знае какъв избор за алтернативно мнение, затова ви помолих да ме насочите към някой,който може да се каже,че е компетентен.

Нед Ное 05, 2006 12:36 pm
Профил

Мнение 
В Стара Загора нямаше ли някакъв немски център за диагностика?

Нед Ное 05, 2006 9:40 pm
Профил

Мнение 
последно...днес са закачили ЕКУ"то и ми казаха,че колата работела на 3 цилиндъра и това било свързано с повреден транзистор ...

Сря Ное 15, 2006 7:31 pm
Профил

Мнение 
Виж някой по-свестен сервиз ето оторизираните на бош ( поне имат някаква техника по изискване на бош)

Прикачени файлове:
services.pdf [183.82 KiB]
549 пъти
Чет Ное 16, 2006 7:39 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 9 мнения ]