Отговори на тема  [ 13 мнения ] 
opel corsa b проблем 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение opel corsa b проблем
Здравейте на всички които четете тази тема.Имам опел корса Б 1,2 33кв 95г.Откакто я карам има един проблем който не мога да открия от какво е.При топло време не върви както трябва като и подам газ забива и не наема веднага все едно е запушена,проблема е в това че не е постоянен когато времето е по-хладно този проблем изчезва все едно никога не го е имало.През зимата като че ли карам друга кола върви като луда в сравнение разбира се когато е топло времето.Смених ламбда сонда два пъти,кабели,свещи,горивен и въздушен филтър,но проблема си остава.Закачвах я доста пъти на стенд но всички казваха че колата няма никакъв проблем а то не е така.Последно ми казаха че е от мап сензора дали наистина може да е от него и ако е така симптомите същите като при мен ли са.АКО МОЖЕ НЯКОЙ ДА МИ ПОМОГНЕ!!!!!БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!

Сря Окт 11, 2006 6:54 pm
Профил
Ранг: Почетен член

Мнение 
Виж температурните датчици.

Сря Окт 11, 2006 10:44 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Тествай я!
В нета има доста писано по въпроса, как да се тества опелче. Твоята не е много нова, така че с пробна лампа ще можеш да прочетеш кодовете, които ЕКУто помни. Така поне малко може да се ориентираш..

Чет Окт 12, 2006 9:44 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
А как стоят нещата със стартирането на двигателя? Студена пали и върви, а като загрее трудно (или въобще не) пали на стартер (с бутане пали) и като натиснеш педала, забива муцуната!

Чет Окт 12, 2006 10:46 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Gogo написа:
А как стоят нещата със стартирането на двигателя? Студена пали и върви, а като загрее трудно (или въобще не) пали на стартер (с бутане пали) и като натиснеш педала, забива муцуната!

Ами това за което се сещам в момента е да си провериш масите... т.е. пада на напрежение между двигателя и шасито .... и масата на ЕКУ-то. Също е добре да провериш и захранващите напрежения, особено на ЕКУ-то (и при стартиране)....

Чет Окт 12, 2006 11:07 am
Профил

Мнение 
Провери за утечки на вакуум .

Чет Окт 12, 2006 4:52 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Мнение 
катализатора провери също ... ако има такъв

Чет Окт 12, 2006 7:30 pm
Профил

Мнение опел корса Б проблем
Gogo написа:
С паленето няма никакви проблеми без значение дали времето е топло или студено проблема е явен след стартирането при подаване на газ когато времето е топло.

Чет Окт 12, 2006 8:24 pm
Профил

nickich написа:
Gogo написа:

Ами това за което се сещам в момента е да си провериш масите... т.е. пада на напрежение между двигателя и шасито .... и масата на ЕКУ-то. Също е добре да провериш и захранващите напрежения, особено на ЕКУ-то (и при стартиране)....
Здравей първо благодаря,че си обърнал внимание на проблема ми за което се радвам много.Въпросът ми е как да проверя въпросите маси и дали мога да го направя сам или трябва да се обърна към специалист как точно масата влияе на колата когато времето е топло,мисълта ми е че проблема е най-явен точно тогава през зимата няма и помен от него колата се държи много добре при подаване на газ наема веднага не забива изобщо.Благодаря ти

Чет Окт 12, 2006 8:29 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Масите можеш да провериш с обикновен волтметър. Мериш напрежението между масата на двигателя и масата на акумулатора и трябва да е 0 В.
Същото упражнение правиш и с другите маси - навсякъде трябва да е 0 В. Същото и с напреженията - между + на акумулатора и + на ЕКУ-то трябва да е около 0 В.

Пет Окт 13, 2006 2:00 pm
Профил

nickich написа:
Масите можеш да провериш с обикновен волтметър. Мериш напрежението между масата на двигателя и масата на акумулатора и трябва да е 0 В.
Същото упражнение правиш и с другите маси - навсякъде трябва да е 0 В. Същото и с напреженията - между + на акумулатора и + на ЕКУ-то трябва да е около 0 В.
А как така тези маси влияят само при топло време можеш ли да ми кажеш.Аз си мисля че може би е от датчика за температурата,защото точно при понижаване на външната температура проблема изчезва не знам това е мое мнение ти какво мислиш по въпроса.

Пет Окт 13, 2006 7:12 pm
Профил
Ранг: Професионалист
Ранг: Професионалист
Аватар

Мнение 
сензора MAP при теб мисля че е преобразувател от налягане в напрежение, при изгасен двигател и подаден контакт изхода му трябва да е около 4,5V, при запалване трябва да пада напрежението в зависимост от натовареноста на мотора, това може да измериш с обикновен уред.

Нед Окт 15, 2006 11:18 am
Профил YIM
Аватар

Мнение Re: opel corsa b проблем
vels написа:
Здравейте на всички които четете тази тема.Имам опел корса Б 1,2 33кв 95г.Откакто я карам има един проблем който не мога да открия от какво е.При топло време не върви както трябва като и подам газ забива и не наема веднага все едно е запушена,проблема е в това че не е постоянен когато времето е по-хладно този проблем изчезва все едно никога не го е имало.През зимата като че ли карам друга кола върви като луда в сравнение разбира се когато е топло времето.Смених ламбда сонда два пъти,кабели,свещи,горивен и въздушен филтър,но проблема си остава.Закачвах я доста пъти на стенд но всички казваха че колата няма никакъв проблем а то не е така.Последно ми казаха че е от мап сензора дали наистина може да е от него и ако е така симптомите същите като при мен ли са.АКО МОЖЕ НЯКОЙ ДА МИ ПОМОГНЕ!!!!!БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!

Газ-анализатора какво казва?

Вто Окт 17, 2006 4:33 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 13 мнения ]