Отговори на тема  [ 58 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
DIY TFT километраж на CAB-BUS 
Автор Съобщение
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

Регистриран на: Съб Авг 07, 2010 7:47 pm
Мнения: 229
Местоположение: София
Мнение Re: DIY TFT километраж на CAB-BUS
Да, до колкото четох днес за да събера данните не е най-големия проблем. Има доста начини да ги извлека и синтезирам в нещо четимо. В момента забоксувах как да си направя анимираните "часовници". Гледам, че има някакви Open GL студия, но са платени и то доста, например GL Studio. Иначе ето негово демо, доста е впечатляващо. http://webgldemo.disti.com/automotive_g ... webgl.html http://www.disti.com/products/gl-studio/ Дали има друго подобно дето да ми свърши работа? Т.е. от дизайн на Photoshop-a да го "оживя" ?


Пет Сеп 09, 2016 1:48 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог

Регистриран на: Вто Фев 07, 2012 10:22 pm
Мнения: 2550
Мнение Re: DIY TFT километраж на CAB-BUS
Погледни FTDI Eve, Amulet, 4dsystems - може да ти пасне нещо.


Пет Сеп 09, 2016 7:11 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Регистриран на: Вто Юни 19, 2012 2:53 pm
Мнения: 116
Мнение Re: DIY TFT километраж на CAB-BUS
виж какво са направили тука, може да си харесаш нещо
http://www.msextra.com/forums/viewtopic.php?f=122&t=36862&sid=3e0d4e3289e8a8e60798a3c0e4a72cdc&start=160

П.С.
сори за външния линк


Пет Сеп 09, 2016 8:42 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

Регистриран на: Съб Авг 07, 2010 7:47 pm
Мнения: 229
Местоположение: София
Мнение Re: DIY TFT километраж на CAB-BUS
Като че ли за момента QT (C++) или QT Jambi ( Java) изглеждат подходящи. Мога да билдна standalone app, който да рънвам на някава платформа, и от там по HDMI да речем, към избран телевизор. Ще трябва обаче да видя как това QT може да си събира данните, или пък да чете от файл, който ще се попълва с CAN-BUS данните от друго приложение, а QT-то само да дисплейва.


Пет Сеп 09, 2016 9:30 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог

Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 8:21 pm
Мнения: 22108
Местоположение: София
Мнение Re: DIY TFT километраж на CAB-BUS
Е ако можеш да си билдбеш апа за дисплейя не трябва да ти е проблем да си събираш данните, и защо тив друго приложение, това е същия тоя ап.


Пет Сеп 09, 2016 11:53 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

Регистриран на: Съб Авг 07, 2010 7:47 pm
Мнения: 229
Местоположение: София
Мнение Re: DIY TFT километраж на CAB-BUS
Все още не съм разгледал подробно QT SDK-то. Ръннах няколко семпъла, които си идват с него и изглежда обещаващо. Дори имат приличен готов километраж. Данните от които чете са хардкоднати, и просто се чудех, дали ще има възможност да ползва библиотеките като на Visual Studiot-о, и примерно от USB, Bluetooth да си взима данните от някой ELM327 примерно.


Съб Сеп 10, 2016 6:28 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог
Аватар

Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 11:32 am
Мнения: 6699
Местоположение: София
Мнение Re: DIY TFT километраж на CAB-BUS
Преди време имах намерение за едно такова бързо проектче, обаче ме спря факта, че на практика няма платки, които да буутват пълноценна ОС (заедно с мрежи, усб-та и, разбира се, OpenGL) за по-малко от 5 сек. А някак си, ми е много важно в момента, в който запаля колата, да имам показания.


Нед Сеп 11, 2016 10:31 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

Регистриран на: Съб Авг 07, 2010 7:47 pm
Мнения: 229
Местоположение: София
Мнение Re: DIY TFT километраж на CAB-BUS
Абсолютно е факт това, дори демотата с QT казват, че ползват къстъм ОС за да буутва бързо. Може би скоро ще се появи нещо достъпно.


Пон Сеп 12, 2016 6:24 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог

Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 10:53 pm
Мнения: 3122
Местоположение: Brussels / Пловдив
Мнение Re: DIY TFT километраж на CAB-BUS
Реконструктор написа:
... на практика няма платки, които да буутват пълноценна ОС (заедно с мрежи, усб-та и, разбира се, OpenGL) за по-малко от 5 сек. А някак си, ми е много важно в момента, в който запаля колата, да имам показания.

Принципно може да се стартира юзерски процес за под 2 секунди но си е доста играчка да оптимизираш всичко и обикновенно не си струва усилията.
Специално за колите правят много маймунски оптимизации - системата тръгва да буутва още като отвориш вратата и т.н.

_________________
Мразя да мразя ...


Пон Сеп 12, 2016 7:08 pm
Профил
Online
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог

Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 12:59 pm
Мнения: 3250
Местоположение: Габрово
Мнение Re: DIY TFT километраж на CAB-BUS
Цитат:
още като отвориш вратата и т.н.

Отключиш с дистанционното ... :wink:
Има доста платки с поддръжка за suspend to RAM. Навремето още с първия си чип (A10) Allwinner се хвалеха че имат поддръжка (вкл. нещо в u-boot) и спират процесора като пазят съдържанието на DDR-а (self refresh). Твърдяха че им трябват 5-6мА в този режим.
Сега има и по-нови, ето един пример:
Цитат:
Consuming only 4 mA in suspend with a 3.7V Li-Po

http://www.variscite.com/products/system-on-module-som/cortex-a53-krait/dart-sd410-qualcomm-snapdragon-410

или това:
Цитат:
Consuming only 5 mA in suspend and 44 mA with a 3.7 V Li-Po battery while running at 400 MHz.

http://www.variscite.com/products/system-on-module-som/cortex-a9/dart-4460-cpu-ti-omap-4-omap4460


Пон Сеп 12, 2016 7:54 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог

Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 8:21 pm
Мнения: 22108
Местоположение: София
Мнение Re: DIY TFT километраж на CAB-BUS
Бутване под 5 секунди е трудна работа. Аз не знам дали фабричните не стоят в някакъв заспал режим и реално да не бутват всеки път а само да се будят. В рамките на 5-10 сек бутваме от нула цял линукс от SSD но това си е време, под 5 може би с някакви имиджи на всичко, един вид хибернейт ... не съм мислил по въпроса.


Вто Сеп 13, 2016 1:47 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог

Регистриран на: Пон Дек 19, 2005 11:21 am
Мнения: 1007
Мнение Re: DIY TFT километраж на CAB-BUS
Принципно може да бутне Линукс-а и за под 1 секунда, но иска много оптимизации и играчка:

http://events.linuxfoundation.org/sites ... tation.pdf
http://www.slideshare.net/andrewmurraympc/elce-the


Вто Сеп 13, 2016 2:54 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

Регистриран на: Съб Авг 07, 2010 7:47 pm
Мнения: 229
Местоположение: София
Мнение Re: DIY TFT километраж на CAB-BUS
Бих пробвал със sleep режим. Чудя се дали малинката след като е буутнала може да се вкара в sleep и бързо да се "събуди"? Надали ще консумира много, или поне може да се тества.


Вто Сеп 13, 2016 6:24 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог

Регистриран на: Вто Фев 07, 2012 10:22 pm
Мнения: 2550
Мнение Re: DIY TFT километраж на CAB-BUS
като как си го представяш? записва си рам на картата и после го качва обратно от картата в рама? все ще иска време, зависи от ефективно заетия рам.


Вто Сеп 13, 2016 7:17 pm
Профил
Online
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог

Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 12:59 pm
Мнения: 3250
Местоположение: Габрово
Мнение Re: DIY TFT километраж на CAB-BUS
Писах горе - това е suspend to RAM. RAM-а се пуска на self refresh и после в u-boot се прави магията.
За детайли може да се погледне документацията на variscite.


Вто Сеп 13, 2016 7:58 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 58 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.
Хостинг и Домейни