|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 12:20 am
Програмируемо запалване за мотоциклет
| Автор |
Съобщение |
|
gdanailov
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Нед Сеп 13, 2009 5:50 pm Мнения: 3 Местоположение: Bulgaria
|
здравейте!
Аз не съм добър по електроника но пък за програмирането нямам проблем. Търся си схема за HONDA CBR 919 тя е четеритактова, бензин, четерицилиндрожа като 1 и 4 са на бобина и 2 и 3 са на бобина. компютърът гръмна и сега искам да си направя схема жидях че много пишете за програмируемо запалване с PIC аз съм се занимаал с спиид контролери за лодки но с това не съм. Моля помогнете.
Благодаря ви предварително.
|
| Пон Сеп 28, 2009 10:15 am |
|
 |
|
traqn_savov
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Чет Окт 01, 2009 8:50 am Мнения: 125 Местоположение: Varna
|
По добре си търси по втората употреба нещо, така има шанс да тръгне в близките няколко години...
И електроните на моторите с динама с възбуждане от постоянни магнити, гърмят най често при неизправен акумулатор или реле регулатор на волтажа..
При тоя тип "импулсно стабилизирани" релета, на пълни обороти на двигателя, напрежението може да достигне до около 100 волта, че и нагоре.
Сещам се отчасти схемата на една ямаха 400 кубика, пак гръмноло електроното, и после запалването едно следруго..
Та принципрана схема я имам, не е пълна, едва ли би ти свършила някаква работа..
|
| Чет Окт 08, 2009 8:33 am |
|
 |
|
gdanailov
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Нед Сеп 13, 2009 5:50 pm Мнения: 3 Местоположение: Bulgaria
|
Мен ме съмнява че когато пробвах новия километраж (които си го правих аз) тогава съм го изгорил. На дипа си направих километраж, обортомер, и мн. други глезотии с GPS и тръгна от първия път. После реших да го приспособя за мотора но мисля че тгогава съм го укотил компютъра. Километража тръгна и работи около 5-6 дена и угасна заедно с мотора А мотора след това не искаше да запали въобще. Пробвах с друг компютър от едно приятелче запали без проблем той има същия мотор като моя но моя компютър на неговия не искаше да запали. 10 при оглеждах скематта на километража но не открих проблеми които могат да допренисат до този проблем пробвах я на HONDA CBR 1000 2006 г. тръгна и още работи (
|
| Чет Окт 08, 2009 9:04 am |
|
|