|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 12:20 am
За автомобилните светлини...
| Автор |
Съобщение |
|
CarBeta
Ранг: Форумен бог
|
 |  |  |  | tgi написа: По-скоро половината или 1/3-та честота, най-вероятно резултат от работата на говорител и акустичната система като цяло. И аз 40 kHz го намирам напълно невероятно и бих го повярвал само ако аз поне контролирам, ако не правя тестовата апаратура. Чувал съм за до 24 kHz (22 да не беше) някой да е чувал, 40 не бях. Но то и за x-man може да не е чувал човек пък току виж влязъл някой през стената да каже "упс, извинявай, сбърках адреса"  |  |  |  |  |
Питаш ли ме аз как се пулих като ми го сервира ?? Монтирам и автоаларма с допълнителен обемен датчик(за по-евтино ултразвуков). Обясних и кое как работи и тя си тръгва. И след няма и 5 мин. се връща, и ме пита не може ли "това" да се изключи да не пищи поне докато кара. Питам я кое да изключа, а тя ми сочи ултразвуковия пиезоизлъчвател и ме пита мен не ме ли дразни така. Като разглобих пак колата и изключих захранването на датчика каза, че така било по-добре. Понеже алармата не изключва захранването на тия датчици се наложи да и го сменя с микровълнов след като всички ултразвукови датчици, които пробвах я дразнеха. Питах я какво точно чува и тя казва пищене. Според техническото описание датчика работи на 40 kHz.
|
| Вто Юни 28, 2011 8:34 pm |
|
 |
|
Бай Ставри
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Пет Май 27, 2011 8:25 am Мнения: 134 Местоположение: Силистра
|
Wинаги се получава така когато се работи с извънземни...отдавна съм ги отрязал...егати мрънкалата  ))))))
| Вто Юни 28, 2011 8:41 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Бе че може би е x-woman ясно, щом я дразни пищене дето другите не чуват. Може и да чува половината
честота (някак механично получаваща се) и да и е много по-чувствително ухото от това на
другите хора, а може и направо 40-те да ги чува, все пак има твари дето го могат - що да няма
човек с подобен ген, било случайна мутация, било по кой знае колко дълга родова линия. Хмм, дали
това я класира за x-woman?
Историята си е за пулене, разбира се.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Юни 28, 2011 9:31 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Ултразвуковите датчици не излъчваха ли на пакети - 40kHz модулирани с някаква по-ниска честота? Да не е чувал ниската честота?
|
| Вто Юни 28, 2011 10:43 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Възможно е кутийката да резонира на 20 или 10кХз. А и ако е музикант е свикнала да обръща внимание на тези неща, защото различните инстументи, които свирят една и съща нота се различават по хармониците. Аз съм си тествал слуха с разни програмки през компютъра и се оказва че ми е напълно нормален за моята възраст. Тоест след 12кХз рязко чувствителността на ухото ми пада, въпреки това в складовете, както и на централна жп. гара София ултразвуковите излъчватели против прици и гризачи ги чувам (не знам дали с уши или през костите) и усещането ми е много неприятно.
Малко в страни от темата. По времето когато уиндоус 3.11 беше още играчка, някакъв човек се оплаквал, че работил под ДОС и всичко било нормално, в момента когато пуснел уиндоус кучето му идвало и го захапвало. Така и не могъл да разбере какъв е проблема, докато един ден не си взел по-голям монитор и сменил стария. Оказало се че ТХО-то на стария монитор не било много добре направено/затегнато и като смени резолюцията за уиндоус и ТХО-то му изпада в резонанс на висока честота, която му подлудявала кучето. С новия монитор такива проблеми нямал.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Сря Юни 29, 2011 12:56 am |
|
|