Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
<req>литература за програмиране 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение <req>литература за програмиране
здравейте нов съм в тази материя за микроконтролерите затова бих искал да ви помоля за линк към подробна литература за начинаещи по програмиране на достъпен език не на английски,немски или какъвто и да е друг а на чист български защото все пак живеем в бг не в англия

Съб Ное 13, 2010 11:32 am
Профил
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Има добра литература на български за PIC тук: http://www.constructor.bg/mk/

Съб Ное 13, 2010 11:03 pm
Профил

Мнение 
благодаря колега :drinkers:

Нед Ное 14, 2010 8:38 am
Профил
Аватар

Мнение 
Има доста книги на български за програмиране на С. Те също са доста полезни ако ще пише на С. Тази се води една от класиките в жанра: http://www.book.store.bg/p2214/programniat-ezik-c-denis-m-richi-braian-v-kernigan.html. Но ако си решил да се занимаваш с електроника и особено с микроконтролери, без чужд език няма да ти е хич лесно.

Нед Ное 14, 2010 9:23 am
Профил

Мнение 
още веднъж благодаря колега проблема с английския не е в това че не го знам схващам къде за какво пише но все пак имам си майчин език и съм на мнение че трябва да го уважамам колко англичанина научиха български заради това че идват на екскурзия тук а и доста ме дразни факта че някой нашенчета се правят на по хитри от дявола и пишат на английски за да са модерни :)
а особенно дразнещо е да влезеш в форум на който най отгоре пише "НЕ Е ЗА НАЧИНАЕЩИ" сякаш пишещите там са се родили научени 8O

Нед Ное 14, 2010 5:25 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог

Мнение 
На форума, на който пише "НЕ Е ЗА НАЧИНАЕЩИ" там е само за напреднали магьосници :) имат там хората доста да поучат, как се ползва осцилоскоп и спектрален анализатор за да си настроят схемите, както си ги представят във въображението си. Но стига съм злобял ;)
Микроконтролери се учат най-лесно с поялник в ръка :) почваш едно по едно туториалите: да мигаш светодиодче, да четеш клавиатура, да пишеш по LSD екранче и т.н. За литературата на български. Когато българия стане най-голямия производител и RnD на интегрални схеми не се притеснявай, документацията ще е предимно на български, до тогава постискай малко зъби. Аз все повече документи намирам само на китайски или евентуално преведени на англйски с гугъл транслейт. Това е положението, за да се научиш на електроника, трябва да се научиш на англйски. За да научиш японския трябва да научиш канджите. За да се научиш да плуваш, трябва да се научиш да се мокриш.

Нед Ное 14, 2010 5:45 pm
Профил

Мнение 
благодаря за предложената литература вече съм си я поръчал очаквам доставката с куриер :)
и позволте малко да се отклоня от темата за литературата но по запитване на мой приятеел бих желал да ви попитам следното:
"нужен ми е някакъв чип в който да се запишат няколко звукови файла(максимум 10) с продължителност по 2-3 секунди всеки файл трябва да се командва с помоща на пик контролер който ще ги превключва по зададена команда необходимо е файловете да могат да работят всеки сам за себеси и при нужда да се миксират ,записа и четенето трябва да се превключват чрез контролера ,не е нужен чак кристален звук или стерео колкото по просто толкова по добре"
това е дословно какво ме попита и аз обещах да потърся и затова съм пуснал тема при господата ама от 50 прочитания никой не отговаря
предварително се извинявам за отклонението от тематаще съм благодарен на всякакви идеи :)
ако се чудите закакво търси такава схема ще ви кажа - за декодер към железопътен макет :oops:

Нед Ное 14, 2010 6:39 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
evrokoma написа:
благодаря за предложената литература вече съм си я поръчал очаквам доставката с куриер :)
и позволте малко да се отклоня от темата за литературата но по запитване на мой приятеел бих желал да ви попитам следното:
"нужен ми е някакъв чип в който да се запишат няколко звукови файла(максимум 10) с продължителност по 2-3 секунди всеки файл трябва да се командва с помоща на пик контролер който ще ги превключва по зададена команда необходимо е файловете да могат да работят всеки сам за себеси и при нужда да се миксират ,записа и четенето трябва да се превключват чрез контролера ,не е нужен чак кристален звук или стерео колкото по просто толкова по добре"
това е дословно какво ме попита и аз обещах да потърся и затова съм пуснал тема при господата ама от 50 прочитания никой не отговаря
предварително се извинявам за отклонението от тематаще съм благодарен на всякакви идеи :)
ако се чудите закакво търси такава схема ще ви кажа - за декодер към железопътен макет :oops:

http://elm-chan.org/works/sd20p/report.html не е пик и не прави всичко това което искаш , но все пак трябва да се почне от някъде.

Пон Ное 15, 2010 8:54 pm
Профил ICQ

Мнение 
\:D/ идеята не е лоша ще прочета документа благодаря

Пон Ное 15, 2010 9:35 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 9 мнения ]