Отговори на тема  [ 60 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
vBulletin? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение vBulletin?
От доста време ми се точи мерака да обновя софтуера на сайта, че и някои подобрения да сложа. :) Иска ми се около форума да се завърти портал, с всичките му екстри (освен форума), като хранилища за литература, проекти, разни полезни неща (като парчета код, схеми и т.н.).
Хвърлил съм око на известния vBulletin, който изглежда доста хубав CMS, обгръщащ форумен енджин. Обаче е с пари и струва $285. Ако сте навити, можем да се пробваме да съберем некви кинти и да го купим. Аз ще се заема с конвертирането от phpBB и деплойването.
Ако ли не, давайте предложения за CMS, който обаче да не е сам по себе си, ами да стъпва на някой форумен енджин, за предпочитане съществуващия phpBB.

Пет Май 13, 2011 1:30 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Това еднократно ли се плаща?

Пет Май 13, 2011 1:36 pm
Профил ICQ

Мнение 
Не знам, честно казано - самия форум ми се вижда доста добре изглеждащ и сега - удобен е и не прави проблеми (или поне са много рядко). За хранилището за литература и кодове - ами те повечето интересни неща са такива дето ще ни бият през ръцете да ги събираме някъде "на открито" :D Но по принцип е ок в това отношение идеята - някъде да се направи място за съхранение и обмен на такива работи, ще бъде полезна на начинаещите, пък може и някой поназнайващ да си сподели вече ненужен труд.
Не знам дали има реален смисъл да правиш това за което си се наточил, пусни една анкета и да се види искат ли хората такава промяна.

Пет Май 13, 2011 1:41 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Това еднократно ли се плаща?

Еднократно е, да. За текущата версия. Като прозорците. :)

Пет Май 13, 2011 1:44 pm
Профил
Аватар

Мнение 
head_up написа:
Не знам, честно казано - самия форум ми се вижда доста добре изглеждащ и сега - удобен е и не прави проблеми (или поне са много рядко). За хранилището за литература и кодове - ами те повечето интересни неща са такива дето ще ни бият през ръцете да ги събираме някъде "на открито" :D Но по принцип е ок в това отношение идеята - някъде да се направи място за съхранение и обмен на такива работи, ще бъде полезна на начинаещите, пък може и някой поназнайващ да си сподели вече ненужен труд.
Не знам дали има реален смисъл да правиш това за което си се наточил, пусни една анкета и да се види искат ли хората такава промяна.

Хобито по принцип е лишено от практически смисъл. :) Но като цяло получих доста запитвания дали може да се добави това и онова, за това си мисля, че вече е достигнат критичния обем от идеи и е време за преминаване на следващото ниво.

Пет Май 13, 2011 1:46 pm
Профил
Ранг: Почетен член

Мнение 
Ок аз ще се бръкна. 40-50 добре ли е? Ако получиш потвърждения дето събират сумата ми пусни едно лично с пейпалски имейл

Пет Май 13, 2011 3:07 pm
Профил

Мнение 
На мен форума ми харесва така, както е сега. Единствено ми липсват рекламите. Тоест не че ми липсват, аз така или иначе не ги забелязвам, но все пак за хостинга и домейна си трябват едни пари. Та ако моето мнение има някаква тежест, нека си остане така форума, само да се добавят реклами.

Пет Май 13, 2011 4:06 pm
Профил
Аватар

Мнение 
моето мнение е да не пипаш форума.
верно -стар е софта, но като че ли няма много дупки за тази версия, пък и ти я кърпиш редовно.
така или иначе сме свикнали с тази визия и една промяна, мисля, ще е некомфортна за повечето от нас.
дори съм консервативно настроен към ъпгрейт на версията/стила.

единственото нещо, което може да се подобри е търсачката. ако не знаеш какво точно търсиш е неизползваема, или поне аз не мога да се похваля с успехи.
поне да не прави разлика с големи-малки букви, и да има частично търсене. ако обаче го има това в нова версия - по-добре да не работи търсачката.

като цяло форума седи много добре в нета. гугъла почти нищо не знае за нас, което мен ме устройва идеално.
ако опреш до реклами - казвай бързо да събираме пари. никакви банери!

може да добавим едно вики, аз неща, които са фиксирани, или дъвкани многократно.
но ограничено за писане само за потвърдени потребители. определено само с MCU и електроника насоченост.

другия вариант е joomla с подходящ темлийт. с много по-големи възможности и гъвкавост, която май не ни трябва.
и определено се пълни със съдържание по-трудно от викито.

технически и двете (вики - джумла) искат php и MySQL, което вече го имаш.

не мисля, че платен форумен софт ще е някакво предимство. портал? че за какво ни е?

Пет Май 13, 2011 5:44 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Дедо +1

Не са проблем парите, ще ги съберем, ама на мен така си ми харесва до степен - "друго неща". Вики може да е полезно за начинаещи участници, ама кой ще го подържа това си е хамалогия!

С 4 думи - "Не го барай, ей!" :)

Ако ти се упражнява и имаш желание да развиваш - прави го паралелно и ни остави на нас тука старото. Щото най-мразя да мисля.

Пет Май 13, 2011 6:07 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Дедо +1

Не са проблем парите, ще ги съберем, ама на мен така си ми харесва до степен - "друго неща". Вики може да е полезно за начинаещи участници, ама кой ще го подържа това си е хамалогия!

С 4 думи - "Не го барай, ей!" :) [-X [-X [-X

Ако ти се упражнява и имаш желание да развиваш - прави го паралелно и ни остави на нас тука старото. Щото най-мразя да мисля.

На същото мнение съм!
Само бих добавил вместо Wiki в раздел "Допълнителни" нов подфорум "Новини". Там всеки да може да поства за нови чипове, процесори, технологии, китове... Абе всеки от нас следи определени източници и понякога попада на интересни неща, които биха били полезни и за другите. [-X

Пет Май 13, 2011 8:10 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
И аз заставам зад Дедото.

Пет Май 13, 2011 8:50 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
На мен също ми харесва в тоя вид. Семпло, бързо зарежда. Ако е е да бутнем едно рамо финансова, за мен най-подходящия начин е смс-системата. Доста хора сме тук, всеки ще прати един смс за общото благо. Само не съм запознат, дали операторите са коректни и каква част от парите прибират.

Пет Май 13, 2011 9:05 pm
Профил

Мнение 
Zeus написа:
На мен също ми харесва в тоя вид. Семпло, бързо зарежда. Ако е е да бутнем едно рамо финансова, за мен най-подходящия начин е смс-системата. Доста хора сме тук, всеки ще прати един смс за общото благо. Само не съм запознат, дали операторите са коректни и каква част от парите прибират.

Това е идейно! Стига да може да стане - пусни ги ( по 2.40 лв мисля имаше опция ), ще се наберат пари сравнително бързо :)
Ама наистина не го пипай тоя форум - харесва си ни така, скърцащ и като черно-бял телевизор :D
Виж с мнението за търсачката съм напълно съгласен, ужасна е :x

Пет Май 13, 2011 9:27 pm
Профил WWW

Мнение 
Цитат:
Виж с мнението за търсачката съм напълно съгласен, ужасна е Mad

А аз си мислех, че все нещо не търся правилно :)
Предлагам помощ по модифицирането на търсачката, ако Реконструктор има желание.

Пет Май 13, 2011 9:33 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Това за SMS-ите не е добра идея! Операторите прибират "по дефиниция" 50% от постъпленията. За какво да им пълним гушите?

Пет Май 13, 2011 9:45 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 60 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща