Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
mcu.bg.3@gmail.com 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение mcu.bg.3@gmail.com
Отворих този имейл за трансфер на нещо си докато се оправи форума. Името е свободно ама аз нарочно почнах от номер 3. ПАРОЛАТА е asdf12345

Нямам идея доколко ще е проблемно едновременното включване на няколко човека затова не се застоявайте!
Предполагам, че всеки който иска да прати нещо и държи на анонимността си има някакъв "имейл прежалих го".
Предлагам публикуваното да се трие само от автора му (все пак тук не сме идиоти) и атачът да се споменава като "gmail3" във форума. Който иска да отвори и други номера но е желателно да е със същата парола.

Мии, направих нещо :D

Чет Юли 02, 2009 10:25 pm
Профил

Мнение Re: mcu.bg.3@gmail.com
bongo_x2 написа:
Отворих този имейл за трансфер на нещо си докато се оправи форума. Името е свободно ама аз нарочно почнах от номер 3. ПАРОЛАТА е asdf12345

Нямам идея доколко ще е проблемно едновременното включване на няколко човека затова не се застоявайте!
Предполагам, че всеки който иска да прати нещо и държи на анонимността си има някакъв "имейл прежалих го".
Предлагам публикуваното да се трие само от автора му (все пак тук не сме идиоти) и атачът да се споменава като "gmail3" във форума. Който иска да отвори и други номера но е желателно да е със същата парола.

Мии, направих нещо :D

Що не го прехвърлиш в безумни идей :twisted:

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Пет Юли 03, 2009 1:24 am
Профил
Аватар

Мнение 
Що какъв ти е проблема? Добре го е направил човека.

Пет Юли 03, 2009 8:52 am
Профил ICQ
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Абе добре го е направил ама някой тъпанар ще смени паролата и после?

Пет Юли 03, 2009 6:17 pm
Профил ICQ

Мнение 
Цецо написа:

И как смяташ че всеки ще му се логва да си тегли нещо?
И мислиш ли че един ден от спам ще намираш нещо?
Трябва си нещо като FTP или уеб базирано такова да има възможност за раздели и т.н., пощата си е за писма, има и ограничение при качване не поддържа и резюминг защото си е поща а не е FTP и още хиляда неудобства!

Съб Юли 04, 2009 1:49 am
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Мнение 
plameniv написа:
Цецо написа:

Трябва си нещо като FTP или уеб базирано такова да има възможност за раздели и т.н., пощата си е за писма, има и ограничение при качване не поддържа и резюминг защото си е поща а не е FTP и още хиляда неудобства!

Що не вземеш да направиш нещо вместо да критикуваш само. Типично българска черта: някой направи нещо и 100 души почнат да викат защто това защо онова.

Човека толкова може и това е направил. Колкото и да е тъпо е направено. А твоите идеи клкото и да са умни са само идеи засега.

Съб Юли 04, 2009 9:42 am
Профил
Аватар

Мнение 
+1.

Съб Юли 04, 2009 12:11 pm
Профил ICQ

Мнение 
bobyper написа:
plameniv написа:
Цецо написа:

Що не вземеш да направиш нещо вместо да критикуваш само. Типично българска черта: някой направи нещо и 100 души почнат да викат защто това защо онова.

Човека толкова може и това е направил. Колкото и да е тъпо е направено. А твоите идеи клкото и да са умни са само идеи засега.

Мда, може да се ползват места като: http://www.uploading.com/, качваш файла там и то ти пуска линкове чрез който може да го споделиш за теглене или да го манипулираш.
Качил съм една wikipedia на 500МБ безплатно място може да е от полза за разни примери и т.н. който иска да си качи нещо разбира се става след регистрация, линк:
http://mcu.limewebs.com

Съб Юли 04, 2009 3:05 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Аз казах: "тук не сме идиоти" и някои си съдраха г-за да ме убеждават в противното :) . Щото в един друг далеч по-общодостъпен форум почти година ползвахме тази система без НИТО ЕДНА ИЗДЪНКА. После си замря поради липсата на интерес.
Не твърдя, че това е пътят обаче върши работа ако имам въпрос от сорта "к'ъв е този чарк" или "ей-тука платката не ми е ясна". Виждат го 5-10 човека и ми отговарят. Пък и някой да ми прати нещо във връзка с темата - защо само аз да го видя?
Това естествено има смисъл само докато се оправи форума. Иначе места за шърване мноого (и аз знам 10-на безплатни) но всички си имат изисквания пък и защо трябва да са много?

Обаче на форума-offline разпространяван чрез торент държа - има смисъл!

Съб Юли 04, 2009 6:07 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Аз пък имам една дърта щайга която направо не харчи ток (лято е). Навремето я ползвах за Gateway (със специален софтуер, естествено) и бях повече от доволен. Сега съм съм я изоставил защото ме е срам да я ползвам :) но мога мноого бързо да я преобразувам в място за шърване.
Интернета ми е повече от стабилен обаче все-пак е ADSL 1024к/24М и нямам статично IP (слава Богу). Това ме навежда на Hamachi като единствено рационално решение. Wikipedia: Hamachi is a zero-configuration virtual private network (VPN) shareware :?: application capable of establishing direct links between computers that are behind NAT firewalls without requiring reconfiguration (in most cases). Това с "shareware" ме хвърли в тъча щото поне допреди месеци не беше ама се оказа дребна работа: ограничава ми отворените връзки до 16, регистрацията не е задължителна. Тъкмо пробно го инсталирах. Дава и възможност за чат.

Недостатъци:
- Не видях новата версия и за Linux
- Аз ще съм админа: няма да пипам нищо, всеки ще може да чете, ще може да пише само който ми прати на лична във форума Hamachi IP-то си и на първо време няма да се трие.
- Ще трябва да си инсталирате Hamachi естествено, но това ще ви потрябва и за други цели - аз бях влюбен в него.

P.S.: Hamachi ми го препоръча навремето grc.com и това е повече от гаранция. Как ще се организират данните върху диска е въпрос на обсъждане, аз предлагам по ник във форума. Естествено, всеки който пожелае може да отвори подобен сървър ама трябва да уредим синхронизацията.

Какво ще кажете? Нали затова е създаден интернет: много компове в мрежа за да бъдат неуязвими :)

Съб Юли 04, 2009 8:13 pm
Профил

Мнение 
И какво му е на http://mcu.limewebs.com, 500МБ място не е никак малко за библиотека с текст и картинки, при това има възможност всеки да се регне и да си направи свой раздел.

Бонго ти всячески успя да докажеш какво си и сега пак споменаваш неща за който хал хабер си нямаш какво е. Наясно ли си как се ползва и за какво е хамачи?

Не ти пречи динамичното IP ако искаш да слагаш нещо там, има си DDNS за целта. Слага се една малка програма и винаги си намираш компа независимо че се е сменил адреса.

Нед Юли 05, 2009 2:23 am
Профил
Аватар

Мнение 
Пламене, стига си се джавкал, бре! Ползвам хамачито от версия 0.7 за почти същите цели - приятели да теглят от мен големи файлове когато на тях им е удобно. Преди около година го зарязах защото почнах реорганизации в комповете, службата ме завъртя и сега реално мога да ползвам само един. Този един обаче е включен 24 часа в денонощието и прави к'во ли не под дърта боза която ме мързи да преинсталирам, най-малко щото я ползвам за пробване на софтуер преди да го инсталирам на отговорно място - единствено тогава съм го рестартирал и понякога ми е забивал преди да го почистя.
Нета ми е стабилен, често заделям 40MBs за подпомагане на някой НЕТ от любопитство к'во ще стане и се оказва че става.
Старата щайга за която говоря по принцип не я бях изключвал докато беше Gateway, най-малкото защото и тогава го играеше сървър.
А 500МБ са 50 атача по 10МБ...

Днес хвърлих едно око на новото Хамачи - никак не е зле. Позволява и външно администриране. Ако се намерят поне още двама да заделят някоя щайга и интернет ресурс се заформя един приличен сървър без пари. Оттам нататък Реконструктора да реши за какво точно да ползва дисковото пространство.
Просто давам идеята, другото е въпрос на настройки.

Нед Юли 05, 2009 12:40 pm
Профил

Мнение 
Хора, с тази и подобни теми още повече се влошава положението по http://www.mcu-bg.com/mcu_site/viewtopi ... sc&start=0 .
Бонго ти си главния набухвател на постове :D
Моля изтрийте ме след това. :)

Нед Юли 05, 2009 2:13 pm
Профил

Мнение 
bongo_x2 написа:
Пламене, стига си се джавкал, бре! Ползвам хамачито от версия 0.7 за почти същите цели - приятели да теглят от мен големи файлове когато на тях им е удобно. Преди около година го зарязах защото почнах реорганизации в комповете, службата ме завъртя и сега реално мога да ползвам само един. Този един обаче е включен 24 часа в денонощието и прави к'во ли не под дърта боза която ме мързи да преинсталирам, най-малко щото я ползвам за пробване на софтуер преди да го инсталирам на отговорно място - единствено тогава съм го рестартирал и понякога ми е забивал преди да го почистя.
Нета ми е стабилен, често заделям 40MBs за подпомагане на някой НЕТ от любопитство к'во ще стане и се оказва че става.
Старата щайга за която говоря по принцип не я бях изключвал докато беше Gateway, най-малкото защото и тогава го играеше сървър.
А 500МБ са 50 атача по 10МБ...

Днес хвърлих едно око на новото Хамачи - никак не е зле. Позволява и външно администриране. Ако се намерят поне още двама да заделят някоя щайга и интернет ресурс се заформя един приличен сървър без пари. Оттам нататък Реконструктора да реши за какво точно да ползва дисковото пространство.
Просто давам идеята, другото е въпрос на настройки.

Абе човек, ти явно не си разбрал каква е идеята и пак се изказваш неподготвен. Аз го ползвам от 5-6г не говори глупости, преди да напишеш нещо помисли какво казваш и прочети там!!!
Когато го инсталираш има лиценз само за 15 потребителя в безплатната версия, как ще обясниш на другите че трябва да си плащаш за да се превключи регистрираната мрежа за повече от 15 клиента. Колко хора мислиш че ще искат да споделят, със сигурност ще са далеч повече от 15. Не е толкова лесно и да убедиш някой че трябва да си слага допълнителен софт и да плаче гледай сега какви портове са ми се отворили и как да ги заключа???
Като искаш сложи си своя система на компа ти на никой не пречи, споделяй колкото искаш. Номера е да се направи да изглежда човешки и като влезеш да се ориентираш веднага какво търсиш. Лесно е да се каже логни се тук или там или мятай пощи ама така е затворена система и ще я знаят 5 човека. Ако е за нещо по секретно и неща който не трябва да виждат бял свят и може да се споделя до 10тина човека става. Ама както виждаш тук пишат 100тици. Трябва да е професионално направено а не аматьорско!
Wiki варианта който сложих си има всичко, + това да качваш каквото искаш с подробни обяснения и после ти ги търси по име. Каквито и примери да сложиш с картинки от това като библиотека няма по добро. Всички варианти с ФТП не са по удобни от WIKI версията. Аз каквото трябваше го направих дори е на място дето не се плаща и работи 24/7/365 без да е нужно да си мислиш твоя комп.
500МБ не са малко за библиотека с картинки и текст, не е нужно чалга да седи там, ако искаш ще ти го кача и на твоя комп щом имаш гигабайти но трябва да имаш PHP+MySQL сървър там!

Нед Юли 05, 2009 2:55 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ти не си разбрал, Пламене, ама както и да е - не ми се спори повече.
А Река да каже дали отърва този вариант за дисково пространство, дали може да го облече в човешка форма.

Edit че наистина има малко неясно: аз първо говорих за временно решение докато се оправи форума - най елементарен имейл и после питах дали да си играя да пущам дъртата щайга. Едва след това зацепих, че по този начин от няколко компа може да се заформи и истински сървър. А ограничението до 16 е за едновременно включените към комп...

Последна промяна bongo_x2 на Пон Юли 06, 2009 1:31 am, променена общо 1 път

Пон Юли 06, 2009 1:15 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща