|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 9:56 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
Mozfet
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 4:33 pm Мнения: 273 Местоположение: София
|
 Идеята е страхотна.
Както се казва - честито.
Аз съм вторият регистриран потребител на този форум. Да се надяваме, че до края на годината ще минем границата от 1000.
Освен това предлагам всички да се прехвърлим тук и да спрем да поустваме в Dir.bg. В противен случай нещата се реазмиват и от това губят и двата форума. Виждал съм го и знам какъв ще бъде резултата.
_________________ Adios
Mozfet
|
| Съб Сеп 25, 2004 4:43 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8397 Местоположение: София
|
Ами аз всъщност си мислех форума да не е 100% ортодоксален, т.е. насочен единствено към микроконтролерите, ами да си има и разделче за електроника.
|
| Съб Сеп 25, 2004 4:50 pm |
|
 |
|
Mozfet
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 4:33 pm Мнения: 273 Местоположение: София
|
В началото е добре форума да е един. Докато се прехвърлим тук. Но след няколко месеца ще трябва да се направи разделението. Аз така или иначе не чета нищо в Dir.bg, което не е свързано с микроконтролери.
_________________ Adios
Mozfet
|
| Съб Сеп 25, 2004 4:54 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
Е, форумите за микроконтролери определено ще са отделно от всичко останало.  Все пак основната насоченост на сайта ще е МК, просто винаги е добре да има леко разнообразие. Освен това трябва да обсъдим дали да разделяме форумите по типове, т.е. AVR, PIC, ARM и т.н. по отделно.
|
| Съб Сеп 25, 2004 8:47 pm |
|
 |
|
Ñàøî
|
 ×åñòèòî!!!
×åñòèòî!!!
 Êàòî ñå çàìèñëè ÷îâåê âèæäà, ÷å îêîëî ÌÊ-ðèòå âúðâè è ïåðèôåðèÿ (ÀÖÏ/ÖÀÏ, Âõ/Èçõ è ò.í.), èñêàò çàõðàíâàíå - ò.å. èìïóëñíè çàõðàíâàíèÿ è LDO-òà, ìîæå áè ëîãè÷åñêè ñõåìè, èëè çàùî íå CPLD-òà èëè FPGA-òà, à íå íà ïîñëåäíî ìÿñòî è ñîôòóåðà. Çàùî íå ïèøåì è çà òîâà - íàëè ïàê îïèðàìå äî ÌÊ-òî, à õîðà êàòî êîëåãàòà ïî-ãîðå äà ïðåñêà÷àò òåçè òåìè, êàêòî òîé êàçâà ÷å ïðàâåë.
Ïîíå òîâà å ìîåòî ïðåäëîæåíèå, çàùîòî ìå èíòåðåñóâà âñè÷êî îêîëî ÌÊ-òàòà.
È äà ïðåñòàíåì â ÄÈÐ-à, äà ñå ïðåìåñòÿò êîèòî èñêàò òóê, èíà÷å ñòàâà ìíîãî îáúðêâàùî, à ïúê è âðåìå ìíîãî îòèâà.
È åäèí âúïðîñ/ïðåäëîæåíèå!? Íå ïîëçâàòå ëè Skype? Çàùî â ïðîôèëà íå âêëþ÷èø (èìàì ïðåäâèä Ðåêîíñòðóêòîð) è Skype èìåòî íà ïîòðåáèòåëÿ, ìíîãî ïî-óäîáíî å ðàçãîâîð îí-ëàéí, ïúê òîé ñè èìà è íåãîâî ñè ICQ, à è êîíôåðåíöèÿ ìîæå äà ñå ïðàâè.
Óñïåõ!
|
| Съб Сеп 25, 2004 10:57 pm |
|
 |
|
Сашо
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 10:14 pm Мнения: 128 Местоположение: София
|
 Честито!!!
Честито!!! :)
Айде да го пратя и с моя профил, забравил съм да се логна след регистрацията, пък Реконструктор ако иска да изтрие предишното.
Като се замисли човек вижда, че около МК-рите върви и периферия (АЦП/ЦАП, Вх/Изх и т.н.), искат захранване - т.е. импулсни захранвания и LDO-та, може би логически схеми, или защо не CPLD-та или FPGA-та, а не на последно място и софтуера. Защо не пишем и за това - нали пак опираме до МК-то, а хора като колегата по-горе да прескачат тези теми, както той казва че правел.
Поне това е моето предложение, защото ме интересува всичко около МК-тата.
И да престанем в ДИР-а, да се преместят които искат тук, иначе става много объркващо, а пък и време много отива.
И един въпрос/предложение!? Не ползвате ли Skype? Защо в профила не включиш (имам предвид Реконструктор) и Skype името на потребителя, много по-удобно е разговор он-лайн, пък той си има и негово си ICQ, а и конференция може да се прави.
Успех!
|
| Съб Сеп 25, 2004 11:03 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
Skype за сега е много слабо разпространен, но ще помислим. 
|
| Съб Сеп 25, 2004 11:23 pm |
|
 |
|
Boris
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 7:54 pm Мнения: 28 Местоположение: Сан Диего
|
 Разделяне по МК
Именно поради причините, нахвърляни от Сашо, разделянето на темите по МК би намалило (според мен) ефективността на форума. Когато се търси някакво решение, най-хитро е да се дискутира върху различни варианти за реализацията му, а не да се раздробява в едната тема да се пише за евентуална реализация върху PIC, а в друга - чрез AVR (даже ми е трудно да си го представя). От друга страна, идеята (за разделянето) не е съвсем безсмислена, тъй като все пак голяма част от темите (в dir.bg, примерно) са само за даден тип МК и разделянето по групи би било полезно за подредеността на сайта.
|
| Съб Сеп 25, 2004 11:25 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|